کلمه جو
صفحه اصلی

ویلیام چیتیک

دانشنامه عمومی

ویلیام چیتیک (به انگلیسی: William Chittick؛ زادهٔ ۲۹ ژوئن ۱۹۴۳ در میلدفورد، کنتیکت) فیلسوف، اسلام شناس و متخصص عرفان مولوی و ابن عربی در آمریکا است.
همه موجودات عالم، خدا را به حق می شناسند. همه اشیاء در هر نقطه ای از عالم که باشند به صدق و واقعیت خدا آگاهند و حق او را ادا می کنند.
ابن عربی بهترین شکل اسطوره ای واژه تحقیق را در حدیث پیامبر (ص) می یابد.
وی دکترای ادبیات فارسی خود را در دانشگاه تهران زیر نظر سید حسین نصر دریافت نموده، و سپس در دانشگاه صنعتی آریامهر علوم دینی تدریس کرد. او هم اکنون استاد دانشگاه استونی بروک است.
وی مدتی نزدیک به ۳۰ سال از ویرایشگران دانشنامه ایرانیکا بوده است.
او همچنین نخستین کسی است که صحیفه سجادیه را به زبان انگلیسی ترجمه کرده است.

نقل قول ها

ویلیام چیتیک ( ۲۹ ژوئن ۱۹۴۳، میلدفورد، کنتیکت) مترجم، تاریخ دان، مقاله نویس و استاد دانشگاه آمریکایی و اندیشور اسلامی است.
• «چیتیک زاده و پروردهٔ فضای فرهنگی ایران است که در بهترین ایام زندگی اش توانست آراء و اندیشه های خود را با استفاده از آن فضا شکل بخشید.»• «چیتیک در آثار خود نه تنها به طور کامل به معرفی شیخ اکبر محیی الدین ابن العربی و مولانا جلال الدین محمد بلخی پرداخته بلکه شناساندن دانشمندان اسلامی - ایرانی دیگر در غرب مرهون کوشش های این پژوهشگر پُرتوان است…»• «او در معرفی پیمبر اکرم (ص) و امام حسین (ع) و امام زین العادبین به غرب سهم به سزایی داشته است و ترجمهٔ او از یعنی صحیفهٔ سجادیه جا و مکانتی شایسته در غرب یافت و برخی از کشیشان واتیکان شیفتهٔ مناجات ها و ادعیهٔ آن امام همام شدند و از آن در اذکار و اوراد خود اقتباس کردند.» -> زبور آل محمد (ص)
• «آثار فراوان چیتیک نه تنها جای خود را در جهان علم غرب باز کرد و او به عنوان یک چهرهٔ عرفان پژوه و مولوی شناس برحسته شناخته شد، بلکه در ایران نیز مورد توجه اهل علم به ویژه جوانان و دانشجویان فلسفه و عرفان قرار گرفت.»• «چیتک مردی خوش چهره و هش-وبش و بسام است؛ همیشه خنده بر لب دارد. صورت ظاهری او حکایت از سادگی باطنی او دارد.»• «در زندگی نیز ساده زیستی را برگزیده و کتاب و دیوان و دفتر برایش اهمیت نه چیز دیگر.»• «این زوج دانشمند تا مدتی که در ایران بودند با ما مراوده داشتند؛ به خاطر دارم که هستی دختر ما که دو سه سال بیش نداشت چیتیک را خطاب می کرد که روزی چیتیک با خنده و شوخی به او گفت: پس بگو سیم پیچ که لااقل معنایی هم داشته باشد.»مهدی محقق -> سی پیچ


کلمات دیگر: