کلمه جو
صفحه اصلی

حسکه

فرهنگ فارسی

ابن عتاب حبطی از صعالیک عرب بود و سیستان را بغلبه بگرفت و عبدالرحمان بن حروی طائی را که حاکم سیستان از طرف امیر المومنین بود بکشت

لغت نامه دهخدا

( حسکة ) حسکة. [ ح ِ ک َ ] ( اِ ) رجوع به حسکه شود.

حسکة. [ ح َ س َ ک َ ] ( ع اِ ) یکی حسک. یکی خار سه پهلو. یکی شکوهه. یکی خارخسک. || یکی خار سه پهلوی آهنین یا از نی ، ریختن در راه دشمن را. || کینه سخت. دشمنی.

حسکة. [ ح ِ ک َ ] ( ع اِ ) به لغت مصری ستیناج است.

حسکة. [ ح َ ک َ ] ( اِخ ) ابن عتاب حبطی. از صعالیک عرب بود و سیستان را به غلبه بگرفت و عبدالرحمان بن حروی طائی را که حاکم سیستان از طرف امیرالمؤمنین بود بکشت. ( حاشیه تاریخ سیستان ص 90، از فتوح بلاذری و کامل ابن اثیر ). و در حق طائفه حبطی و حبطات گفته اند:
رایت الحمر من شرالمطایا
کما الحبطات شر بنی تمیم.
( البیان و التبیین جاحظ ج 3 ص 244 ). رجوع به حبطات شود.
حسکه. [ ح َ ک َ ] ( اِخ ) حسکا. از صاحب ریاض العلماء نقل است که حسکا و حسکه مخفف حسن کیا باشد. رجوع به حسکا شود.

حسکه . [ ح َ ک َ ] (اِخ ) حسکا. از صاحب ریاض العلماء نقل است که حسکا و حسکه مخفف حسن کیا باشد. رجوع به حسکا شود.


حسکة. [ ح َ س َ ک َ ] (ع اِ) یکی حسک . یکی خار سه پهلو. یکی شکوهه . یکی خارخسک . || یکی خار سه پهلوی آهنین یا از نی ، ریختن در راه دشمن را. || کینه ٔ سخت . دشمنی .


حسکة. [ ح َ ک َ ] (اِخ ) ابن عتاب حبطی . از صعالیک عرب بود و سیستان را به غلبه بگرفت و عبدالرحمان بن حروی طائی را که حاکم سیستان از طرف امیرالمؤمنین بود بکشت . (حاشیه ٔ تاریخ سیستان ص 90، از فتوح بلاذری و کامل ابن اثیر). و در حق طائفه ٔ حبطی و حبطات گفته اند:
رایت الحمر من شرالمطایا
کما الحبطات شر بنی تمیم .
(البیان و التبیین جاحظ ج 3 ص 244). رجوع به حبطات شود.


حسکة. [ ح ِ ک َ ] (اِ) رجوع به حسکه شود.


حسکة. [ ح ِ ک َ ] (ع اِ) به لغت مصری ستیناج است .


دانشنامه عمومی

حَسَکه یا حسیچه (به کردی: Hesîçe) (به سریانی: ܚܣܟܗ) یکی از شهرهای کردستان سوریه است.این منطقه در جریان جنگ سوریه به طور کامل تحت تسلط کردهای سوریه بوده است.این شهر مرکز استان حسکه است و در شمال خاوری سوریه واقع شده است.رود فرات از میان این منطقه گذر می کند.در این منطقه اقوام مختلفی از جمله عربها، ارمنیها، کردها و سریانیها زندگی می کنند. طبق سرشماری در سال ۲۰۰۷ جمعیت این ناحیه ۱۳۷۷۰۰۰ نفر در شهرهای مهم و سایر مناطق بوده است.اکثریت جمعیت حسکه را کردها تشکیل می دهند.
د. الیاس، جبرائیل، الجبور، :(المدن السوریة)، اصدار الهیئة العامة للبدیات والمدن، عام ۱۹۹۸ للمیلاد.


کلمات دیگر: