کلمه جو
صفحه اصلی

دریای اریتره

فرهنگ فارسی

هرودت در تاریخ خود دریای سرخ را بدین نام خوانده است .

لغت نامه دهخدا

دریای اری تره. [ دَرْ ی ِاِ رَ ] ( اِخ ) هرودت در تاریخ خود دریای سرخ را بدین نام خوانده است. ( از تاریخ ایران باستان ج 1 ص 509 ).رجوع به بحراحمر و دریای سرخ در ردیفهای خود شود.

دانشنامه عمومی

دریای اریترهنامی است که هرودت در کتابهای خود بکار برده است و اطلاعاتی را که از آن بدست می دهد دقیق نیست و نامی بیشتر افسانه ای است و نمی توان آن را یک نام جغرافیایی دانست اما در کتاب پریپلوس (سفرنامه) دریای آریترا یا رهنامه دریای اریتره مشخصات و شرح آن با جغرافیای منطقه قابل انطباق و سازگاری است.
دریای اریتره Erythraean Sea یا دریای اریترا
در این کتاب که قدیمی ترین رهنامه دریایی است و سفرهای دریایی یک یونانی از اسکندریه تا خلیج فارس را در ۶۶ پاره شرح می دهد این سفرنامه به سال های بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلادی مربوط می شود. در این کتاب اقیانوس هند را دریای اریترا نامیده است بنابراین در بسیاری از منابع و نوشته های غربی ها در قرن های ۱۴تا۱۸ نیز اقیانوس هند و دریای عرب دریای اریترا نامیده شده است. او در بخشی از سفرنامه خود گفته است دریای پارس خلیج فارس دریایی است از هومانا(امان) کشیده شده بسوی غرب که در انتهای آن آپلوگوس(اوبله)قرار دارد و حاکم آن به عدالت مشهور است و این شهر سعادتمندترین شهر است تجار هندی و پارسی و رومی در این شهر کالاهای خود را مبادله می کنند. اوبله بعدها از میان رفت و بصره جای آن را گرفت بعضی ها اعتقاد دارند آباداندر واقع همان شهر تاریخی ابله است.هرودوت از خلیج فارس نام نبرده ولی از دریای سرخ بنام خلیج عربی ذکر کرده است. هرودوت، مورخ یونانی، از دریایی به نام «اریتره» نام می برد که بر اقیانوس هند، و دریای عرب فعلی خلیج فارس و دریای عمان اطلاق می شده و از دو جزء «آری» (آریا) و «تره» به معنی آب و دریا مرکب است». (احمد اقتداری، پژوهش نامهٔ خلیج فارس، شمارهٔ ۱، صفحهٔ ۲۱)
«ملیسی ها در جنگ علیه اریترین ها به چاین ها کمک کردند. (هرودوت، تواریخ، کتاب اول، بند ۱۸).
سه شهر یونیایی دیگر نیز احداث شد که دو شهر آن در شبه جزیره ی ساموس و یک شهر در منطقه ای به نام اریتره بنا شد. (همان، کتاب اول، بند ۱۴۲)


کلمات دیگر: