کلمه جو
صفحه اصلی

هیپی

فرهنگ معین

[ انگ . ] (اِ. ) هر یک از کسانی که در مخالفت با عادت و رسوم موجود در جامعة خود (خاصه در غرب ) به بلند کردن مو و پوشیدن لباس های غیرعادی ، مصرف مواد مخدر به همراه دیگر هم فکران خود روی می آورند.

فرهنگ عمید

۱. افسردگی و حالت مالیخولیایی.
۲. جوانانی که نوعی قلندری و بی بندوباری را در پیش گرفته موی سر و ریش را اصلاح نمی کنند و لباس هایی شبیه لباس های زنانه بر تن می کنند و مسلکشان دوست داشتن و عشق ورزیدن است.

دانشنامه عمومی

خرده فرهنگ «هیپی» (به انگلیسی: Hippie) یکی از جنبش های اجتماعی جوانان بود که در دهه ۱۹۶۰ (میلادی) در ایالات متحده آمریکا آغاز شد و به نقاط دیگر دنیا گسترش یافت.
عشق بازی کنید، نه جنگ
کومون
بنیادهای هیپی گری در تاریخ به دوران مزدک، اصلاح گر ایرانی می رسد. مزدک باوران مردم را به زندگی گروهی، آزادی جنسی، تقسیم منابع میان مردم، و گیاه خواری ترغیب می کردند که همگی کمابیش همانند اصول جنبش هیپی گری است.
در دوران معاصر در ژانویه ۱۹۶۷، همایشی به نام هیومن بی-این (Human Be-In) در پارک گلدن گیت شهر سان فرانسیسکو باعث محبوبیت فرهنگ هیپی گری شد.این همایش به یک گردهمایی بعدی انجامید که تابستان عشق نام گرفت و بیش از صد هزار نفر در آن شرکت کردند.
این گروه که در آغاز در محله هِـیت-اَشبری شهر سان فرانسیسکو ایالت کالیفرنیا ساکن بودند در سال های ۱۹۶۶ و ۱۹۶۷ توجه جهانیان را جلب کردند.علاقه هیپی ها به موسیقی سایکدلیک راک با دیگر ارزش های این خرده فرهنگ به ویژه با حاشیه گرایی و مصرف مواد مخدر تناسب داشت.تجربه انواع روان گردان ها، داشتن موی بلند، جمع های قبیله مانند، شعار برای صلح، ستایش از دنیای عشق و آزادی، پرورش گل، موسیقی سبک اسید راک و راک و… از جمله فعالیت های این گروه بود که مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

دانشنامه آزاد فارسی

هیپی (hippie)
جنبش جوانانِ اواخر دهۀ ۱۹۶۰ که به آرمان هیپی هانیز معروف بود و نخستین بار در سان فرانسیسکو، کالیفرنیا، پدید آمد. از شاخصه های این جنبش، آنارشی بدونِ خشونت، دغدغۀ زیست محیطی، و طردِ ماتریالیسم غرب است. هیپی ها در امور سیاسی صریح، ضد جنگ، و به لحاظ هنری در امریکای شمالی و اروپا فعال ضد فرهنگ برشمرده می شدند. سبک هذیانی و پرتحرک موسیقیِ هیپی ها که بیشتر تحت تأثیر مواد مخدری مانند اِل اِس دیایجاد می شد، در مُد لباس و هنرهای ترسیمی، طرفدار یافت و نماینده های آن در موسیقی عبارت اند از گروه هایی همچون لاوْ(۱۹۶۵ـ۱۹۷۱)، گریت فول دِد، جفرسون اِرپلِین(۱۹۶۵ـ۱۹۷۴) و پینک فلوید.


کلمات دیگر: