کلمه جو
صفحه اصلی

ویزا


مترادف ویزا : روادید

برابر پارسی : روادید

فارسی به انگلیسی

visa, vise

visa, vise[this newly coined word is unsuitable for making averb and we use for to vise]


visa


فارسی به عربی

تأشیرة

مترادف و متضاد

visa (اسم)
ویزا، روادید، روادید گذرنامه

فرهنگ فارسی

امضای گذرنامه ، روادید، امضائ گذرنامه، روادید
(اسم ) توضیح و امضای گذر نامه از طرف هیئت سیاسی کشوری بیگانه که بمنزل. اجاز. ورود صاحب گذرنامه به آن کشور است روادید

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) مجوز ورود اتباع یک کشور به کشور دیگر.

لغت نامه دهخدا

ویزا. ( فرانسوی ، اِ ) روادید. توشیح و امضای گذرنامه از طرف هیأت سیاسی کشوری که دارنده گذرنامه قصد رفتن بدان را دارد، و آن به منزله اجازه ورود صاحب گذرنامه به آن کشور است.

فرهنگ عمید

اجازه نامه ای که نمایندۀ یک کشور، برای سفر به آن کشور، به اتباع بیگانه می دهد، روادید.

دانشنامه عمومی

ویزا (فیلم). ویزا فیلمی به کارگردانی و نویسندگی بهرام ری پور و تهیه کنندگی ناصر مجدبیگدلی ، فواد نور و بهرام ری پور محصول سال ۱۳۶۶ است.
ایرج راد
جهانگیر الماسی
جمشید گرگین
جمیله شیخی
سوگند رحمانی
حشمت قاسمی
رزا فرجاد
کوروش سبزاندام
علی اکبر کرد بچه
کریم برتینا
مری بیچر
غلامرضا طباطبایی
نیما نگار
جمشید نگار
گرگین
فرامرز بهرام پور
محسن پورسمینه
محسن نوشادی
پزشکی به نام جهانگیر سروش، برای مهاجرت به آمریکا، همسر و دو فرزندش را به ترکیه می فرستد و خود قصد دارد تا زمان تهیه ی ویزا به کارهایش در ایران سر و سامان دهد و سپس به آن ها ملحق شود. او که موظف است مأموریت یک ماهه ی خود را در جبهه ی جنگ ایران و عراق انجام دهد تحت تأثیر فداکاری های رزمندگان و مردی خرمشهری، که جلو چشمانش شهید می شود، قرار می گیرد. پس از بازگشت به پایتخت وابستگی های خانوادگی و اجتماعی او را از اجرای تصمیمش باز می دارد و زمانی که همسرش موفق شده ویزا بگیرد از او می خواهد که با فرزندش به ایران بازگردد.

دانشنامه آزاد فارسی

(یا: روادید) تأیید رسمیِ مقامات دولتی که بر روی گذرنامه یا پاسپورت ثبت می شود، و نشان دهندۀ کنترل و اعتبار گذرنامه توسط کشوری است که شخص دارای ویزا قصد ورود قانونی به آن کشور را دارد. ویزای ورود مشخص می کند که دارندۀ ویزا اجازۀ رسمی دریافت کرده تا بتواند وارد کشوری شود. هدف اصلی ویزای ورود دادن اختیار به دولت برای کنترل کردن ورود خارجیان و بیگانگان به داخل یک کشور است. این ویزاها بر دو گونۀ عمده اند: ویزای ورود برای اشخاصی که قصد ورود به کشوری را دارند با مدت زمان معیّن صادر می شود و ویزای ورود مهاجرتی برای اشخاصی که خواستار ورود و اقامت دائم در کشوری اند صادر می شود. نوع دیگر ویزا ویزای خروج است. بعضی کشورها خواستار آنند که شهروندانشان ویزای خروج که بیانگر اجازۀ دولت جهت ترک کشور، پیش از مسافرت و اقامت در خارج، است را بگیرند. با محدودکردن ویزاهای خروج، چنین کشورهایی می توانند روند مهاجرت را کنترل یا متوقف کنند. در میان ملت هایی که استفاده از ویزای خروج را باب کردند، رژیم فاشیست در ایتالیا از ۱۹۲۲ تا ۱۹۴۳ و رژیم نازی در آلمان از ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ درخور ذکرند. چین و تعداد دیگری از کشورها این کار را تا به امروز ادامه می دهند. برخی کشورها برحسب توافقاتی که بین خود به عمل می آورند برای همه شهروندان یا تنها برای مأموران دولتی یا فقط دیپلمات های خود صدور روادید را لغو می کنند. برخی دیگر از کشورها نیز برای جلب گردشگران بیشتر اصولاً صدور روادید را برای همه بازدیدکنندگان از آن کشورها لغو می کنند.

جدول کلمات

روادید

پیشنهاد کاربران

روادید . . . . . اجازه ورود . . . . .


کلمات دیگر: