کلمه جو
صفحه اصلی

وبلاگ


برابر پارسی : تارنگار

دانشنامه عمومی

وب؛ صفحه ای در اینترنتی که به وب سایت دیگری وابسته است.


سایت است که فضا به شما برای استفاده میدهد


وب نوشت


وبلاگ یا وب نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ (به انگلیسی: Blog) هم می گویند، نوعی وب سایت است که حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت های شخصی یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمهٔ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است. مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه ترین رخداد به قدیم ارائه می گردد. نویسندهٔ وب نوشت، وب نویس یا تارنویس نامیده می شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می پردازد. واحد مطالب در وب نوشت، پست است، در حالی که واحد مطالب در وب گاه صفحه می باشد. معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وب نوشت لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وب نوشت بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وب نوشت همانند محتویات یک وب گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می گیرد. در بیشتر موارد وب نوشت ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وب نوشت ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می دهند.
سید مهدی موسوی و دیگران، کشکول پارسی: گزیده وبلاگ های «پارسی بلاگ» در سال ۱۳۸۳، تهران: صبح صادق، ۴۰۰ صفحه، چاپ اول، ۱۳۸۴.
وحید قاسمی، وبلاگستان، شهر شیشه ای، تهران: ناقوس، ۳۵۲ صفحه، چاپ اول، ۱۳۸۲.
الهه طاهریان ریزی و دیگران، آشنایی با وبلاگ، تهران: طاهریان، ۲۳۲ صفحه، چاپ اول، ۱۳۸۳.
راهنمای آسان وبلاگ نویسی، داریوش فرسایی
راهنمای ساخت Weblog، حسن یعقوبی
وبلاگ ویرایش اول توسط شهاب مباشری، ویرایش دوم توسط احسان مظلومی: نشر توسعه آموزش
واژهٔ وبلاگ اولین بار توسط یورن بارگر استفاده شد که یک هم آمیزی از دو واژهٔ وب و لاگ است. واژهٔ لاگ، واژه ای ست از ریشه واژهٔ یونانی لوگاس که در قرون میانه در معنای دفتر گزارش سفر کشتی ها به کار می رفته است. لاگ در زبان تخصصی رایانه به پرونده هایی گفته می شود که گزارش وقایع رخ داده در رایانه را ثبت می کنند. بلاگ نیز شکل کوتاه شده وبلاگ است.
به جز نوع نوشتاری وب نوشت، با گسترش روزافزون فناوری های اینترنتی، سامانه های نوینی از وب نوشت ها نیز گسترش پیدا کرده است.
در حال حاضر وب نوشت ها به صورت های مختلفی مانند وب نوشت عکسی یا فتوبلاگ یا فلش بلاگ ویدئو بلاگ، پادکست یا صدا بلاگ نیز وجود دارند.

دانشنامه آزاد فارسی

وِبْلاگ (WEBLOG)
(یا: بلاگ) سایت اینترنتی که قالبی خبرگونه یا روزنامه ای دارد و عمدتاً به وقایع نگاری روزانه می پردازد. وبلاگ ها معمولاً به موضوعات خاص و محدودی می پردازند، مثلاً مسائل سیاسی، اجتماعی یا اخبار محلی. یک وبلاگ ترکیبی از متن، عکس و پیوندهایی به سایت ها یا وبلاگ های دیگر است. وبلاگ هایی که به غیر از متن روی عکس متمرکز هستند و عمده مطالب آن ها را عکس تشکیل می دهد به نام فتوبلاگ و آن هایی که بر تصاویر ویدئویی تمرکز دارند ویدئو بلاگو وبلاگ های صوتی را آدیوبلاگ یا پادکَست می نامند. تا پایان ۲۰۰۷ بیش از ۱۱۲میلیون وبلاگ در شبکه اینترنت قابل دسترسی بوده است. برخی تفاوت های وبلاگ با وب سایت از این قرار است: وب سایت از نظر طراحی ساختار پیچیده تری دارد، درحالی که وبلاگ ها ساده ترند و راه اندازی و استفاده از آن ها نیاز به تخصص چندانی ندارد. علاوه بر آن، وب سایت برای مالک خود هزینه اقتصادی دارد، حال آن که وبلاگ ها رایگان اند. در وب سایت مالک کنترل کامل و دایمی بر سایت دارد در صورتی که در وبلاگ این کنترل در اختیار مدیران مجموعه ای است که وبلاگ از آن تهیه شده است. نیز محتوای وب سایت ها معمولاً در درون صفحات نسبتاً زیادی قرار دارند، امّا مطالب وبلاگ ها در صفحۀ اول قابل مشاهده و متمرکزند. نیز ← وب_سایت

فرهنگ فارسی ساره

تارنگار


پیشنهاد کاربران

واژه پیشنهادی " تارنما " : وب= تار لوگو به معنای نما ونشان .

تارنما web * weblog


وبلاگ: تارنگار / تارنوشت
وبسایت: تارگاه/ تارنما . وبگاه؟!؟!؟!!!
وب پِیج: تاربرگ
پیج: برگه ( نَه صفحه )
برای نمونه: برگه ی اینستاگرامی

بلاگ


کلمات دیگر: