کلمه جو
صفحه اصلی

لگن خاصره

فارسی به انگلیسی

pelvis

فارسی به عربی

حوض

مترادف و متضاد

pelvis (اسم)
لگن خاصره، حفره لگن خاصره، لگنچه کلیوی

فرهنگ فارسی

تجویف غیر منتظمی است که از اعلی و اسفل مفتوح و در روی دو عظم فخذ واقع در قدام از خاصرتین و در خلف از عجز و عصعص حاصل شده است .

لغت نامه دهخدا

لگن خاصره. [ ل َ گ َ ن ِ ص ِ رَ / رِ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) تجویف عظیم غیرمنتظمی است که از اعلی و اسفل مفتوح و در روی دو عظم فخذ واقع و در قدام از خاصرتین و در خلف از عجز وعصعص حاصل شده است. رجوع به لگن در این معنی شود.

دانشنامه عمومی

لَگَن، یا لگن خاصِره (به انگلیسی: Pelvis) شامل کمربند لگنی در جلو و استخوان های خاجی و دنبالچه در پشت است.
دو مفصل ران
دو مفصل خاجی خاصره ای
التصاق شرم گاهی (سیمفیزیس پوبیس)
استخوان نیم لگن (هیپ) استخوان منفردی است که از چسبیدن سه استخوان جنینی به نام استخوان تهیگاهی، شرمگاهی و نشیمنگاهی بوجود آمده است. از مجموع دو نیم لگن، استخوان خاجی و دنبالچه فضایی بوجود می آید که به آن لگن خاصره می گویند. استخوان ران به سطح خارجی تحتانی این استخوان مفصل می شود.
کمربند لگنی از دو استخوان «بی نام» (هیپ (به انگلیسی: Hip)) ایجاد می شود که در جلو به هم مفصل شده اند و التصاق شرم گاهی (سیمفیزیس پوبیس) را به وجود می آورند. اندام تحتانی با کمربند لگنی به ستون مهره ها پیوند دارد.استخوانهای لگن سمت چپ و راست در بخش قدامی کمربند لگنی به هم مفصل می شوند و ارتفاع عامه را که مفصلی نیمه متحرک است، تشکیل می دهند. استخوان خاجی در بخش خلفی کمربند لگنی بین دو استخوان لگن قرار گرفته،مفصل خاجی خاصره ای را تشکیل می دهد.
کمربند لگنی شامل مفاصل زیر است:

گویش اصفهانی

تکیه ای: lagan
طاری: legan
طامه ای: čârband-e kemar
طرقی: legan
کشه ای: legan
نطنزی: legen


واژه نامه بختیاریکا

چار بَست کا؛ کا


کلمات دیگر: