کلمه جو
صفحه اصلی

دره بنیاب

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان بهمه سردسیر بخش کهکیلویه شهرستان بهبهان

لغت نامه دهخدا

دره بنیاب. [ دَرْ رَ ب ُن ْ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بهمئی سردسیر بخش کهکیلویه شهرستان بهبهان واقع در8هزارگزی جنوب باختری قلعه اعلا مرکز دهستان و 42 هزارگزی خاور راه شوسه رامهرمز با 300 تن سکنه. آب آن از رودخانه اله و راه آن مالرو است. ساکنین آن از طایفه بهمئی هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

دانشنامه عمومی

دره بنیاب، روستایی از توابع بخش صیدون شهرستان باغ ملک در استان خوزستان ایران است. روستای دره بنیاب در دامنه کوه ساولک که متعلق به طایفه محمد موسایی واقع شده است. ۹۰ درصد جمعیت روستای دره بنیاب را طایفه بزرگ محمد موسایی تشکیل می دهند؛ و تعداد اندکی از طایفه نرمیسایی نیز در این روستا زندگی می کنند. مردم دره بنیاب و منجوک دارای اصالت چند هزار ساله هستند. با سفر به این دو روستا می توان اصالت و فرهنگ بالای طایفه محمدموسایی پی برد. اکثر جوانان تحصیل کرده این روستا در سایر نقاط خوزستان به کارهای اداری مشغولند. بهترین برنج دنیا بعنی برنج چمپا در مزارع کشاوری (صحرای اعلاء) روستای دره بنیاب کشت می شود و یکی از بزرگترین مناطق برداشت برنج در ایران به شمار می آید. روستای دره بنیاب یکی از بهترین نقاط ایران برای کشت مرکبات، انگور، انجیر و … می باشد. اما متأسفانه به علت خشکسالی و عدم توجه مسئولین اکثر باغ های دره بنیاب از بین رفته اند؛ و این امر باعث شد. تا روستا چهره زیبای قدیمی خود را از دست بدهد.
این روستا در دهستان صیدون جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۲، جمعیت آن ۲٬۰۷۵ نفر (۱۹۹خانوار) بوده است.
با مراجعه به سایت ای اس دانلود می توان جاذبه های گردشگری این روستا را مشاهده کرد.
یک کیلومتر آن طرف روستای منجوک قرار دارد. دارای جمعیتی حدود ۷۰۰ نفر می باشد؛ که باز هم طایفه محمدموسایی می باشند. با سفر به روستای منجوک می توان به سخت کوشی و توانایی این مردم پی برد. مردم روستای منجوک سالیانه بیش از ۳۰۰ تن برنج چمپا از زمین های بسیار سخت و آبرفتی دهانه رودخانه اعلاء برداشت می کنند.


کلمات دیگر: