کلمه جو
صفحه اصلی

نئونازیسم

دانشنامه عمومی

نئونازیسم به جمعیت ها، جنبش ها و ایدئولوژی های پساجنگ جهانی دوم اشاره دارد که عقایدی مشابه نازیسم دارند. این پدیده یک مسئله جهانی است و در بسیاری از کشورها و شبکه های مجازی به چشم می خورد. این جنبش ها نشانه های دکترین نازی همچمن ناسیونالیسم افراطی، نژادپرستی، بیگانه هراسی، همجنس گراهراسی، یهودستیزی و کمونیسم ستیزی را دنبال می کنند. انکار هولوکاست، استفاده از نشان های نازی در بین این جنبش ها رایج است همچنین در بعضی از شاخه های اروپایی و آمریکای لاتین این جنبش ها آدولف هیتلر را به عنوان رهبر ستایش می کنند. به جهت مبارزه با این جنبش ها بسیاری از نمادهای مربوط به نازی ها در کشورهای اروپایی (به ویژه آلمان) ممنوع هستند تا تلاش کنند نئونازی را مختل کنند.
Martin Polley (200). A-Z of Modern Europe Since 1789. Routledge. p. 103. ISBN 0-415-18597-1. OCLC 49569961. Neo-Nazism, drawing heavily both on the ideology and aesthetics of the NSDAP, emerged in many parts of Europe and elsewhere in the economic crises of the 1970s, and has continued to influence a number of small political groups.
"Neo-Nazism". ApologeticsIndex. The term Neo-Nazism refers to any social, political and/or (quasi) religious movement seeking to revive Nazism. Neo-Nazi groups are racist hate groups that pattern themselves after Hitler’s philosophies. Examples include: Aryan Nations, National Alliance
جنبش های نئونازی به آدولف هیتلر وفادار هستند، و نشان ملی آلمان نازی (صلیب شکسته) و هر چیزی که متعلق به آلمان دوره ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ باشد.
نئونازیسم در اروپا و آمریکای شمالی وجود دارد و نژاد گرایی را می آموزد. این آموزه ها وفاداری به اصول نخستین نازیسم، اعتقاد به برتری نژاد آریایی را پوشش می دهد.نئونازی ها در اروپای شرقی و پس از سقوط کمونیسم فعالیت بسیار گسترده ای را آغاز کرده اند و در مدّت زمان اندکی توانسته اند گروه های بزرگ و سازمان یافته ای را تشکیل بدهند. اصول اولیه این گروه ها متضاد اخلال در آرامش و امنیت ملی یک جامعه یا یک کشور است.
جنبش نئونازی ایران در تاریخ جمعه، ۱۰ اسفند ۱۳۸۶ تشکیل شده است. فعالیت این گروه باعث واکنش های سیاسی در داخل و خارج از ایران شده است.


کلمات دیگر: