کلمه جو
صفحه اصلی

عادل فردوسی پور

دانشنامه عمومی

عادل فردوسی پور (زادهٔ ۱۱ مهر ۱۳۵۳) گزارشگر فوتبال، تهیه کننده، مجری تلویزیونی، مترجم و مدرس دانشگاه صنعتی شریف اهل ایران است. فردوسی پور مجری و تهیه کنندهٔ برنامهٔ نود بود که از شبکهٔ ۳ پخش می شد. همچنین وی تهیه کننده برنامه فوتبال ۱۲۰ است که از شبکه ورزش پخش می شود.
برنامه ۹۰
فوتبال ۱۲۰
عادل فردوسی پور در ۱۱ مهرماه ۱۳۵۳ در یزد زاده شد. او اصالتاً اهل شهر رفسنجان در استان کرمان است. عادل دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است. او دوران دبستان را در مدرسهٔ ذوقی گذراند و با وجود علاقهٔ بسیارش به فوتبال، از درسش دور نشد و دیپلم خود را از دبیرستان البرز با معدل ممتاز گرفت. سرانجام، در رشتهٔ مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و تحصیلات خود را در همین رشته و دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد. او در حال حاضر دانشجوی دکتریِ مدیریت رسانه در دانشگاه تهران است. عنوان پایان نامهٔ کارشناسی ارشد او «پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال با استفاده از تحلیل های رگرسیونی» بود. او درس زبان تخصصی صنایع را در دانشگاه صنعتی شریف تدریس می کند. عادل فردوسی پور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرده بود.
او کار رسانه ایِ خود را در سال ۱۳۷۲ با روزنامه نگاری در روزنامه ابرار ورزشی به سردبیری اردشیر لارودی آغاز کرد. عادل در آن زمان، دانشجوی سال سوم کارشناسی بود و در بخش ترجمهٔ صفحهٔ فوتبال خارجی کار می کرد. او پس از قبولی در آزمون گزارشگری صدا و سیما، کمی از روزنامه نگاری فاصله گرفت، او برای مجله ورلد ساکر چند یادداشت نوشته است.
فردوسی پور در پایان سال ۱۳۷۳، پس از چندین بار آزمون، به صدا و سیما راه یافت و در ابتدا به گزارش برنامهٔ منتخب ورزشی (برنامه ای آرشیوی از شبکهٔ سوم سیما که در نیمه شب پخش می شود) می پرداخت. فردوسی پور کم کم پیشرفت کرد و توانست بازی های بهتری را گزارش کند. او پس از گزارش های خوبش در جام جهانی ۱۹۹۸، توانست خود را به همه بشناساند و از آن پس بود که به عنوان گزارشگر بازی های زنده و مهم انتخاب شد.

نقل قول ها

عادل فردوسی پور گزارشگر فوتبال و مجری تلویزیونی. عادل فردوسی پور (مهر ۱۳۵۳ در تهران) روزنامه نگار، مترجم، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و گزارشگر فوتبال اهل ایران است. او پایه گذار، تهیه کننده و مجری برنامهٔ ۹۰ که از شبکه ۳ سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود نیز هست. در سال ۲۰۰۹، هفته نامه نیوزویک او را در فهرست پرقدرت ترین افراد در ایران در رده نوزدهم جای داد. مجله ورلدساکر به او لقب «جان ماتسن ایران» داده است.
• «چقدر خوبیم ما!» بعد از از دست رفتن موقعیت گلزنی اشکان دژآگه در بازی مقابل آرژانتین، جام جهانی ۲۰۱۴• «چه می کنه این بازیکن!» نامعلوم• «عجب گل نزنی شده این بازیکن!»اولین بار:خطاب به احمد مؤمن زاده• «چه پایان دراماتیکی داشت این بازی!» بازی سپاهان - پرسپولیس (بعد از گل سپهر حیدری در دقیقه ۹۷)• «خداحافظ جام جهانی و شاید خداحافظ برانکو»در پایان بازی ایران و پرتغال در جام جهانی ۲۰۰۶• «تعویض رؤیایی علی پروین» بازی پرسپولیس - فجرسپاسی سال۱۳۸۱ که ابراهیم اسدی بلافاصله پس از ورود به زمین گل زد• «عجب فوتبالیستیه این علی دایی، همیشه در لحظات حساس به داد تیم ما می رسه»بازی ایران - عربستان، جده، مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲، اشاره به گل مساوی ایران توسط علی دایی• «بازی دارد سرد و کسل کننده دنبال می شود. حداقل آرش برهانی هم در زمین نیست که کمی به جذابیت های کار اضافه کند!» در حاشیه بازی استقلال-راه آهن و با اشاره به توپ خراب کردن های آرش• «سپاهان خوب و قابل توجه بازی نکرده، البته اگر قابل توجه منجر به صدور بیانیه نشود!» درحاشیه پخش قسمت هایی از بازی سپاهان در برنامه نود و با اشاره به بیانیه سپاهانی ها علیه او.• «خداحافظ آقای بدلباس.» پایانی بر سریال اشاره های عادل به پوشش دونگا، در انتهای مسابقه هلند و برزیل.


کلمات دیگر: