کلمه جو
صفحه اصلی

روان پزشکی

فارسی به انگلیسی

psychiatry, psychotherapy, psychic medicine, psychiatry, psychotherapy

psychiatry


مترادف و متضاد

psychiatry (اسم)
روانپزشکی، معالجه ناخوشی های دماغی، پزشکی روانی، طب روحی

فرهنگ فارسی

دانش مطالعۀ علل و علائم و درمان اختلالات روانی و شیوه‌های پیشگیری از آنها


شعبه ایستاز فن طبابت که از وجوه و جنبه های مختلف روحی تندرستی و بیماری انسان بحث میکند

فرهنگ معین

( ~. ~. ) (حامص . اِ. ) شاخه ای از پزشکی که به شناسایی و درمان بیماری های روانی می پردازد.

لغت نامه دهخدا

روان پزشکی. [ رَ وام ْ پ ِ زِ ] ( حامص مرکب ) شعبه ای است از فن طبابت که از وجوه و جنبه های مختلف روحی تندرستی و بیماری انسان بحث میکند و اساس آن مطالعه عوامل و نیروهای جسمی و روانی است که در پیشرفت تندرستی و یا ایجاد بیماری مؤثر می باشد. رجوع به دائرةالمعارف بریتانیکا شود.

فرهنگ عمید

علمی که دربارۀ جنبه های مختلف روحی و معالجۀ بیماری های روانی بحث می کند.

دانشنامه عمومی

روان پزشکی یکی از تخصص های پزشکی است. این رشتهٔ تخصصی به بررسی مسایل رفتاری، هیجانی و پیشگیری و درمان اختلالات روانی آدمی می پردازد. ارزیابی روان پزشکی معمولاً شامل اخذ شرح حال و معاینه وضعیت روانی است. معاینه فیزیکی، انجام آزمایش و گاه تصویربرداری از مغز از جمله روش هایی هستند که برای بررسی و ردکردن علل طبی احتمالی ایجادکننده علایم به کار می روند. داروها و روان درمانی ها اساس درمان های انجام شده در روانپزشکی هستند.
روان شناسی
بسیاری اوقات این دو کلمه با هم اشتباه می شوند. به زبان ساده تفاوت آن ها به شرح زیر است:روانشناسان دکتر در طبّ هستند و در روانپزشکی هم متخصص اند و در واقع به جامعه پزشکان تعلق دارند، (فقط آن ها می توانند دارو تجویز کنند)و دوره ۱۱ ساله پزشکی و تخصص را گذرانده اند اما برخی از روانشناسان هم با آموزش خاص در کمک به بیماران روانی مهارت می یابند - اینان را روانشناسان بالینی می نامند. روانشناسان بالینی دکتر طب و پزشک نمی باشند واموزش پزشکی ندیده اند
پیش از تاریخ :در دوران پیش از تاریخ برای درمان بیماری ها روانی، جمجمه را سوراخ می کردند.
اولین تمدن ها در مصر و خاورمیانه:علت بیماری های روانی را نیروهای جادویی می دانستند و درمان گران اصلی جادوگران بودند که از مناسک مذهبی و جادویی جهت کنترل این نیروها استفاده می کردند.

دانشنامه آزاد فارسی

روان پزشکی (psychiatry)
شاخه ای از پزشکی. به تشخیص و درمان بیماری های روانی می پردازد. این بیماری ها به دو دستۀ روان رنجوری، شامل اضطراب، افسردگی، و هیستری؛ و روان پریشی، مثل اسکیزوفرنی، تقسیم می شوند. درمان بیماران با دارو، روان کاوی یا شوک الکتریکی صورت می گیرد. روان پزشکی و روان شناسی بالینی عملاً نکات مشترک بسیاری دارند. تفاوت اساسی بین این دو رشته در این است که روان پزشک ها مانند پزشکان آموزش می بینند و اجازۀ تجویز دارو دارند، ولی روان شناسان دانشنامۀ دکترای روان شناسی دارند و برای کارکردن نیاز به داشتن مدرک پزشکی ندارند. نیز ← روان کاوی

فرهنگستان زبان و ادب

{psychiatry} [روان شناسی] دانش مطالعۀ علل و علائم و درمان اختلالات روانی و شیوه های پیشگیری از آنها


کلمات دیگر: