کلمه جو
صفحه اصلی

سولفات

فارسی به انگلیسی

sulfate, sulphate

sulphate


مترادف و متضاد

sulphate (اسم)
زاج، سولفات، توتیا

sulfate (اسم)
زاج، سولفات، توتیا

فرهنگ فارسی

سولفاتها . نمکهایی هستند جامد بیشتر سفید یا بی رنگ و بعضی مانند سولفات مس رنگین هستند . به طور کلی رنگ آن ها مربوط به فلزشان است . همه سولفاتها در آب محلول شوند و فقط سولفات سرب و باریم غیر محلولند . سولفاتها بسیار با ثبات اند و بر اثر گرمای زیاد به سختی تجریه میگردند و در طبیعت به فراوانی یافت شوند . سولفات باریم سولفات سود ( دو سود ) سولفات سدیم سولفات سرب سولفات فرو سولفات فریک سولفات کلسیم سولفات مس .

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) سولفات ها نمک هایی هستند جامد، بیشتر سفید یا بی رنگ و بعضی ها رنگین . به طور کلی رنگ آن ها مربوط به فلزشان است . همة سولفات ها در آب حل می شوند و فقط سولفات سرب و باریم غیرمحلولند. در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و انواع گوناگون دارند.

لغت نامه دهخدا

سولفات. ( فرانسوی ، اِ ) سولفاتها نمکهای اسید سولفوریک اند و نمکهایی هستند جامد و بیشترسفید یا بی رنگ و بعضی مانند سولفات مس رنگین هستند.بطور کلی رنگ آنها مربوط بفلزشان است. همه سولفاتهادر آب محلول شوند و فقط سولفات سرب و باریم غیر محلولند. سولفاتها بسیار باثبات اند و بر اثر گرمای زیادبسختی تجزیه گردند و در طبیعت بفراوانی یافت شوند. سولفات انواع متعدد دارد: سولفات سود [ سولفات دوسود]، سولفات سدیم ، سولفات سرب ، سولفات فرو، سولفات فریک ، سولفات کلسیم ، سولفات مس. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

هریک از نمک های اسیدسولفوریک.

دانشنامه عمومی

سولفات یا سول فِیت (به انگلیسی: Sulfate) در شیمی معدنی سولفات به گروهی از ترکیبات یونی از گوگرد گفته می شود ریشه نام آن در انگلیسی بریتانیایی است که به معنی نمک(salt)اسید سولفوریک است.S(=O)(=O)
S(=O)(=O)
InChI=1S/H2O4S/c1-5(2,3)4/h(H2,1,2,3,4)/p-۲Key: QAOWNCQODCNURD-UHFFFAOYSA-L
InChI=1/H2O4S/c1-5(2,3)4/h(H2,1,2,3,4)/p-۲Key: QAOWNCQODCNURD-NUQVWONBAM

دانشنامه آزاد فارسی

سولْفات (sulphate)
SO۲-۴، نمک یا استر مشتق از اسید سولفوریک. اغلب سولفات ها در آب محلول اند. استثنائات عمده عبارت اند از سولفات های سرب، کلسیم، استرونسیوم، و باریوم. تجزیۀ سولفات در دمای بسیار بالا صورت می گیرد. رایج ترین سولفات ها در آزمایشگاه سولفات مسCuSO۴ (II)، سولفات آهن FeSO۴ (II)، و سولفات آلومینیمAl۲(SO۴)۳ است. این یون را با کلرید باریوم یا نیترات باریوم، و با رسوب گذاری سولفات نامحلول شناسایی می کنند.


کلمات دیگر: