کلمه جو
صفحه اصلی

زرین اباد

فرهنگ فارسی

( زرین آباد ) دهی از دهستان دالوند در بخش زاغه شهرستان خرم آباد و نه هزار گزی شمال خاوری زاغه واقع است

لغت نامه دهخدا

( زرین آباد ) زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی ازدهستان اسفند آباد است که در بخش قروه شهرستان سنندج و هیجده هزارگزی شمال خاور قروه واقع است و 100 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

زرین آباد. [ زَر ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان دالوند است که در بخش زاغه شهرستان خرم آباد و نه هزارگزی شال خاوری زاغه واقع است و 300 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان بزینه رود است که در بخش قیدار شهرستان زنجان و 47 هزارگزی جنوب قیدار بر سر راه عمومی واقع است و 2196 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان ایجرود است که در بخش مرکزی شهرستان زنجان واقع است و 492 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) یکی از بخشهای ده گانه شهرستان ایلام است که در جنوب کبیرکوه واقع است و از 25 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل یافته و در حدود 5000 تن سکنه دارد. مرکز بخش پهله و قرای مهم آن میمه ، گولاب ، بهرام آباد و مشهد است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان میان دورود است که در بخش مرکزی شهرستان ساری و دوازده هزارگزی جنوب خاوری ساری واقع است و 960 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان دامنکوه است که در بخش حومه شهرستان دامغان و نوزده هزارگزی خاور دامغان واقع است و 720 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان چهاراویماق است که در بخش قره آغاج شهرستان مراغه واقع است و 140 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

زرین آباد. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) دهی از دهستان خسروآباد شهرستان بیجار است که در ده هزارگزی باختر خسروآباد واقع است و 355 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

دانشنامه عمومی

زرین آباد. زرین آباد یکی از شهرهای ایران در استان زنجان است. این شهر مرکز شهرستان ایجرود است. زبان مردم این شهر ترکی آذربایجانی است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲٬۳۷۴ نفر (در ۷۰۱ خانوار) بوده است.
عمده ترین جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان ایجرود که این منطقه را از سایر نقاط استان متمایز نموده و شرایط لازم را برای گردشگری و به ویژه اکوتوریسم فراهم می نماید عبارتند از:تنوع راه های ورودی و خروجی شهرستان حداقل هشت مسیر جاده آسفالته فرعی و یک جاده فرعی اصلی غرب کشور که در طول و عرض شهرستان گسترده شده اند و بنا به تعریفی می توان گفت که جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی که عمدتاًدر جوار هم قرار گرفته اند در یک کریدور تاریخی و طبیعی از آثار تاریخی زنجان سلطانیه سجاس قیدار نبی شروع و از طریق آثار تاریخی گلابر و مناظر طبیعی و دیدنی آن به زرینآباد که از کنار دریاچه سد گلابر نیز عبور می نماید به مناظر بسیار زیبا و آثارتاریخی روستای خوئین (قلعه زیر زمینی دژمنده و بازار و گرمابه) و چشم انداز طبیعی زیبای باغات، جنگل ها و آبگرم روستای ارکوئین، گورستان های تاریخی با قدمت بسیار زیاد روستاهای قمچقای بلوبین و سعیدآباد و خوئین و همچنین میل خوئین پل تاریخی قجور احداث شده بر روی رودخانه قزل اوزن با ورود به شهرستان ماهنشان و اثر تاریخی تخت سلیمان در شهرستان همجوار یعنی تکاب استان آذربایجان غربی ختم می شود. مسیر فوق دارای ویژگی هایی است که می تواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا عامل جذب گردشگر باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

زرین آباد. زَرّین آباد
شهری در استان زنجان و مرکز اداری شهرستان ایجرود. با ارتفاعی حدود ۱,۷۳۰ متر، در منطقه ای نیمه کوهستانی در ۲۹۰کیلومتری غرب شمالی تهران و ۳۳کیلومتری جنوب غربی زنجان، سر راه زنجان به بیجار، قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل مایل به سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۲,۲۲۷ نفر است (۱۳۸۵).

گویش مازنی

( زرین آباد ) /zarrin aabaad/ از توابع دهستان میان دورود ساری & از توابع دهستان میان دورود ساری


کلمات دیگر: