کلمه جو
صفحه اصلی

شهر مردگان

فرهنگ فارسی

گورستان یا محوطۀ تدفینی بزرگ غالباً در نزدیکی یک شهر باستانی


دانشنامه عمومی

گورستان یا محوطهٔ تدفینی بزرگ، غالباً در نزدیکی یک شهر باستانی را شَهر مُردِگان می گویند. برای نمونه می شود به شهر مردگان قاهره اشاره کرد. در فارسی به این گونه مکان ها، گاه «وادی خاموشان» هم گفته شده است.
در شهرهای مردگان معمولاً آثار فراوان و گورها و یادمان های سنگی بزرگ و گاه معبدمانندی دیده می شود.

شهر مردگان (قاهره). در قاهره، پایتخت مصر، که حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت دارد، ۲۵۰۰۰۰ نفر بدون اجازهٔ دولت در حاشیه شرق و جنوب شهر در محل قبرستان وسیعی به شهر مردگان معروف است، زندگی می کنند. در این منطقه وسیع که از خدمات شهرداری محروم است، آرامگاه های رهبران مذهبی قدیم نیز قرار دارد. در حالی که در بخش هایی از شهر قاهره به خصوص در طول منطقه ساحلی، بناهای تاریخی باشکوه، آسمان خراش ها و هتل های مدرن به چشم می خورد.هر چند تعداد آپارتمان های جدید در حومه ها در حال افزایش است اما به علت گرانی اجاره و هزینهٔ حمل و نقل به شهر، استفاده از آن ها برای اغلب مردم امکان پذیر نیست.
زاغه نشینی
↑کتاب جغرافیا، سال سوم متوسطه، رشته علوم انسانی

دانشنامه آزاد فارسی

شهر مردگان (necropolis)
(یا: نکروپولیس؛ متشکل از دو واژۀ یونانی nekros به معنی مردگان و polis به معنی شهر) گورستان بزرگ یا محوطۀ تدفین. در ابتدا این نام به گورستان هایی اطلاق می شد که به شهرهای بزرگ، به ویژه در حومۀ شهر اسکندریۀ مصر، متصل بودند. نمونه های باستانی آن در آسیای صغیر، یونان، ایتالیا، و افریقا یافت می شوند.

فرهنگستان زبان و ادب

{necropolis} [باستان شناسی] گورستان یا محوطۀ تدفینی بزرگ غالباً در نزدیکی یک شهر باستانی


کلمات دیگر: