کلمه جو
صفحه اصلی

عباس اباد

فرهنگ فارسی

( عباس آباد ) دهی است از دهستان سر ولایتبخش شهرستان نیشابور در ۲۴ کیلومتری شمال غربی چکنه بالا: کوهستانی : ۶۴۸ تن سکنه : قنات غلات : شغل زراعت کرباس بافی .
دهیست از دهستان آورزمان شهرستان ملایر .

لغت نامه دهخدا

( عباس آباد ) عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان افشاریه ساوج بلاغ بخش کرج شهرستان تهران واقع در 25000 گزی باختر کرج و 60000 گزی جنوب راه شوسه کرج به قزوین. جلگه ای و هوای آن معتدل است و 355 تن سکنه دارد. آب آن از رود کردان تأمین میشود محصول آن غلات ، صیفی ، بنشن ، انگور، لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه فرعی از طریق قهوه خانه پل کردان دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش کرج شهرستان تهران.واقع در 14000گزی جنوب باختر کرج و 10هزارگزی راه فرعی کرج به اشتهارد، جلگه ای و هوای آن معتدل است. 93تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه کرج تأمین میشود محصولات آن غلات صیفی ، بنشن ، چغندرقند، قلمستان و شغل اهالی زراعت است. راه ماشین رو دارد. مزرعه امین آبادجزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان بهنام پازکی بخش ورامین حومه شهرستان تهران واقع در 21000گزی شمال خاور ورامین کنار راه خراسان. جلگه ای آب و هوای آن معتدل است و 60 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه جاجرود تأمین میشود. محصولات آن غلات ، صیفی ، چغندرقند و شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد و از طریق فیلستان ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

عباس آباد. [ ع َب ْ با ]( اِخ ) ده کوچکی است از بخش مرکزی شهرستان دماوند و 10 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) ده کوچکی است از بخش دلیجان شهرستان محلات و 30 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

عباس آباد. [ ع َب ْ با] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان خرقان شرقی بخش آوج شهرستان قزوین واقع در 27000گزی شمال خاور آوج و 4000گزی راه عمومی. جلگه ای و هوای آن معتدل است. 889 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه تأمین میشود و محصولات آن غلات ، باغات و قلمستان است. شغل اهالی زراعت است. صنایع دستی قالی و جاجیم بافی است راه مالرو دارد ولی ماشین میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش زرند شهرستان ساوه واقع در 11000گزی شمال باختر زرند جلگه ای آب و هوای آن معتدل است. 249 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تأمین میشود محصولات آن غلات چغندرقند پنبه پیاز انگور بادام و انواع میوه جات است. شغل اهالی زراعت و گله داری است. صنایع دستی گلیم و جوال بافی است. راه فرعی دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

عباس آباد. عباس آباد دارای کاربردهای زیر می باشد:
عباس آباد (عباس آباد)، شهری در شهرستان عباس آباد استان مازندران ایران

دانشنامه آزاد فارسی

عباس آباد. عبّاس آباد
سازمان اسناد و کتابخانه ملی
منطقه ای در تهران. تپه هایی گسترده در حومۀ شمالی تهران است که در دورۀ قاجار، مِلک میرزا عباس ایروانی، معروف به حاج میرزا آقاسی و آباد کرده او بود و از این رو عباس آباد نام گرفت. از شمال به داوودیه، از جنوب به باغ صبا، از شرق به محمودیه و از غرب به یوسف آباد محدود می شود. حاج میرزا آقاسی در اراضی عباس آباد، قلعه ای به نام عباسیه ساخته بود و در آن جا باغبانی و کشاورزی می کرد. پس از مرگ او، نخست به مالکیت دولت درآمد و بعدها پس از چندبار دست به دست شدن، در ۱۳۲۱ق، حاج محمدحسن دارالضرب مالک آن شد. قلعۀ عباسیه شامل پنج باغ و باغچه و یک استخر در کنار جادۀ قدیم شمیران امروز بود و تا اواسط دهۀ ۱۳۶۰ش بعضی از قسمت های آن وجود داشت. خیابان عباس آباد (دکتر بهشتی کنونی) جادۀ قدیم شمیران را به خیابان پهلوی (ولی عصر کنونی) می پیوست. روی رودخانۀ عباس آباد نیز پلی آجری ساخته بودند. در دورۀ رضاشاه پهلوی، با تأسیس پادگان نیروی دریایی در اراضی شرق عباس آباد و پادگان نیروی زمینی در شمال غربی آن و واگذاری بخش عمده ای از زمین های آن به نظامیان، عباس آباد منطقه ای نیمه نظامی شد. پادگان نیروی زمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مصلای تهران و چند ساختمان اداری تبدیل شد. در پایان دهۀ ۱۳۲۰ش، عباس آباد جزو حدود غربی شهر تهران بود. در دهۀ ۱۳۴۰ مدرسۀ فرانسوی سن لوئی به عباس آباد منتقل شد. در طرح جامع سال ۱۳۴۸ شهر تهران، تپه های عباس آباد برای احداث شهستان پهلوی (پایتختی نو یا مرکز اداری نو) در ۵۵۰ هکتار مساحت با مرکزیت اداری، سیاسی و بین المللی در دل شهر تهران در نظر گرفته شده بود. از این طرح، فقط بزرگراه شاهنشاهی (مدرس کنونی) و پارک جنگلی عباس آباد که گسترش یافته و امروزه پارک طالقانی خوانده می شود، به مرحلۀ اجرا درآمد. پارک آزادگان، یک پارک جنگلی، فرهنگسرای ارسباران، پارک ساعی، مرکز نشر دانشگاهی، مجموعۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دانشگاه علامه طباطبایی (مدرسۀ عالی بازرگانی سابق)، ساختمان مرکزی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (انجمن فرهنگی ایران و امریکای سابق)، و بیمارستان های آسیا، پاستورنو، و طوس اماکن مهمی از تأسیسات عباس آباد به شمار می روند. جدیدترین بنای عباس آباد، سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی ایران است. در این منطقه، ساختمان فرهنگستان های ایران، و چند ساختمان دیگر دولتی در دست احداث است. یکی از بزرگ ترین ساعت های عقربه ایِ گل جهان در تپه های عباس آباد نصب شده است. انشعاب های مهم آن، خیابان های وزرا (خالد اسلامبولی کنونی)، بخارست (احمد قصیر کنونی)، میرزای شیرازی (نادرشاه سابق) و کوه نور است و خیابان های سهروردی و مهناز (صابونچی کنونی) آن را قطع می کنند.

پیشنهاد کاربران

روستای عباس آباد ( اردل ) از توابع بخش دینارون شهرستان اردل میباشد
مردمان این روستا بختیاری از طایفه کورکور ایل زراسوند میباشند.
زبان مردم لُری بختیاری است.

عباس آباد یک دهستان است. درقدیم آن را با برج هایش میشناختند. این ده متعلق به خاندان پولادوند میباشد. قبرستان آن نیز در ورودی ده قرار دارد و اگر بخواهیم افراد مهم و قابل احترام برای ده را که در آنجا مدفون هستند معرفی کنیم باید دو تن را نام برد یکی سیده بی بی طاهره که به گفته اهالی ده هر از گاهی قبرش نور باران می شود و بعضی نیز از او حاجات خود را میگیرند و دیگری قنبر آقاست که او نیز سید می باشد و پنج شنبه ها اهالی سر مزارها که میروند برای این دو بزرگوار نیز فاتحه می خوانند. مزار بزرگ خاندان پولادوند و جد همه اهالی ده در همین قبرستان است. شغل اکثر ده دامداری و کشاورزی است. عباس آباد یک قنات دارد و از آب آن در ایامی نه چندان دور هم برای خوردن و هم لباس و ظروف شستن و آبیاری زمین و باغات استفاده میشد که اکنون میزان آبش کم شده و تنها برای آب دادن به حیوانات و آبیاری باغات از آن استفاده میشود. این ده دارای مسجد و خانه بهداشت و مدرسه می باشد. مسجد دارای یکی دو جلد کتاب نسخه خطی به دست خط کوفی بود ( خط بدون نقطه ) که اکنون اثری از آنها نیست و احتمالا فردی سودجو و دنیاطلب آنها را ربوده. مدرسه نیز پلمپ شده. راه ده آسفالت شده.


کلمات دیگر: