کلمه جو
صفحه اصلی

هترا

فرهنگ اسم ها

اسم: هترا (پسر) (لاتین) (تلفظ: hatra) (فارسی: هَترا) (انگلیسی: hatra)
معنی: محیط بسته

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۵°۳۵′۱۷″ شمالی ۴۲°۴۳′۰۶″ شرقی / ۳۵٫۵۸۸۰۶°شمالی ۴۲٫۷۱۸۳۳°شرقی / 35.58806; 42.71833
نام اظهارشده در فهرست میراث جهانی یونسکو
هترا یا حضر (به عربی: الحضر) یا حتره یا حترا شهری باستانی است که در استان نینوا، عراق قرار دارد. هترا در ۲۹۰ کیلومتری شمال شهر بغداد و ۱۵۰ کیلومتری جنوب غرب موصل قرار دارد. اما در دوران باستان این شهر در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال غرب پایتخت آشور باستان واقع بود. شهر هترا دارای معماری خاصی است که می توان سه نوع تمدن ایرانی، یونانی و رومی را در آن دید.
هترا یکی از معدود آثار به جا مانده از دوران اشکانی است. سرستون ها و سنتوری یونانی به جا مانده در این بنا می تواند نشانهٔ صلح ایران و یونان و تأثیرپذیری اشکانیان از فرهنگ یونانی باشد.
شهر حضر گویا تا زمان شاهپور اول یا اندکی پس از او نقشی در تاریخ بازی کرده است. واژه "حضر" عربی شده ی Atra و Atraiدر یونانی، و Hatra در لاتینی و حطرا در کتیبه های مکشوف در خرابه های حضر است. شهر حضر را نمی توان یک شهر کاملاً عرب دانست. بی گمان فرهنگ و زبان و ادیان آرامی و ایرانی در آنجا بیشتر از عوامل دیگر رواج داشت. با این حال هرتسفلد و نولدکه معتقداند که اکثر ساکنان شهر را قبایل عرب تشکیل می دادند و این قبایل در سده نخست پیش از میلاد از نزاع میان پارت ها و یونانی ها استفاده کرده شهر را گسترش و قدرت بخشیدند. مهاجران گوناگونی که در آن ساکن بودند غالباً به بازرگانی می پرداختند. دیدگاه این دو خاورشناس اینک توسط کتیبه هایی که در خرابه شهر به زبان آرامی کشف شده تأیید می گردد.

پیشنهاد کاربران

نرم و ملایم


کلمات دیگر: