کلمه جو
صفحه اصلی

هشتگ

دانشنامه عمومی

هَشتَگ یا هش تگ (به انگلیسی: Hashtag) با نشان #، یک نماد پیشوندی و یکی از تگ های فراداده است که در خدمات شبکه های اجتماعی و میکروبلاگینگ استفاده می شود. اگر بخواهیم هشتگ را به زبان ساده تر تعریف کنیم، برچسبی است که برای دسته بندی و به اشتراک گذاری پست ها و نظرات دربارهٔ موضوعی خاص در سطح جهانی و فراتر از حلقه و فهرست دوستان به کار می رود.
مطالب گذاشته شده در هشتگ را همه می توانند مطالعه کنند و دیگر نیازی نیست هر شخصی مطلب را جداگانه به اشتراک بگذارد.
با مراجعه به هشتگ، نیازی به جستجوی موضوعتان نیست، می توانید مطالب گوناگون مرتبط را مطالعه کنید. همچنین در جستجوی گوگل می توانید هشتگ مورد نظر را نوشته و مطالب مربوطه را مطالعه کنید.
هشتگ ابزاری را برای دسته بندی چنین پیام هایی فراهم می کند، تا افراد بتوانند آن هشتگ را جستجو کنند و مجموعه ای از پیام هایی را که شامل آن هستند به دست آورند. عموماً کلیدی ترین واژهٔ مربوط به آن موضوع را با نشانهٔ هشتگ همراه کنند. این همراه کردن با استفاده از علامت # قبل از واژهٔ مورد نظر انجام می شود. در نام گذاری هشتگ می توانید از حروف، اعداد و علایم مجاز استفاده کنید اما علامت هایی مانند $ یا % غیرمجاز هستند و به شما اجازهٔ نام گذاری نمی دهند.هشتگ نخستین بار به وسیله توییتر ایجاد شد و پس از آن توسط بسیاری از شبکه های اجتماعی از جمله گوگل پلاس، فیسبوک، فلیکر، اینستاگرام، فرندفید، یوتیوب، پینترست و تلگرام مورد استفاده قرار گرفت.
به طور کلی می توان مزایای هشتگ را اینگونه برشمرد:
علامت پوند یا نماد هشتگ «#» اغلب در فناوری اطلاعات برای برجسته کردن معانی خاص استفاده می شود. در سال ۱۹۷۸، برایان کرنیهان و دنیس ریچی در زبان برنامه نویسی C برای کلمات کلیدی خاصی که می بایست ابتدا پردازش شوند از # استفاده کردند. در سال ۱۹۸۸ در شبکه های IRC از علامت پوند به منظور برچسب گذاری گروه ها و موضوعات استفاده شد. کریس مسینا با الهام از این کاربرد علامت پوند، پیشنهاد کرد برای تگ کردن موضوعات مورد علاقه در شبکه میکروبلاگینگ در توییتر از ساختار همانندی استفاده شود. او نخستین هشتگ را در توییتر ارسال کرد:

هشتگ (فیلم). هشتگ فیلمی به کاگردانی و نویسندگی رحیم بهبودی فر و تهیه کنندگی مقصود جباری و محمدعلی کیانی محصول سال ۱۳۹۵ است.
بهاره رهنما (روژین)
نیوشا ضیغمی (نغمه)
حدیث فولادوند (مرجان)
بیژن بنفشه خواه (بدیعی)
محسن ملکی (سلطانی)
محمدعلی کیانی (نامی)
ارسلان قاسمی (کامران)
سید جواد هاشمی (فتحی)
امید روحانی (توسلی)
مهرداد فلاحتگر (شایسته)
سید مسعود حسینی (ستوده)
مجید اکبری (معلم)
آرتین پشنگ (رایکا)
محمدمهدی احمدی (دیاکو)
امیرعلی نیازی (حمیدرضا)
ثنا کیانی (ثنا)
فیلم هشتگ از ۴ مهر به سرگروهی پردیس زندگی در سینماهای ایران اکران شد و پخش آن به عهده مؤسسه سینمایی «راه عرفان» است.
ماجرا این است دو زن که پسرهایشان هم مدرسه ایی هستند بهم حسودی می کنند متوجه می شوند وضع تحصیلی پسرهایشان اصلاً خوب نیست تا اینکه همکلاسی آنها به نام حمید رضا نامی به آقای توسلی مدیر مدرسه پیشنهادی میدهد و آنها فکر می کنند پسر دیگری باهوش است که...

hashtag، در فضای مجازی، به کلمه یا گروهی از کاراکترها گفته می شود که با علامت # نشانه گذاری یا برچسب گذاری شوند. هشتگ در شبکه های اجتماعی مجازی خلاصه سازی پیام ها و نیز جست و جو و بازیابی آن ها را آسان می کند. به زبان ساده تر، در بعضی شبکه های اجتماعی، وقتی ابتدای کلمه ای که می نویسید علامت # را بگذارید، می بینید کلمه به صورت آبی درمی آید و به اصطلاح هایپرلینگ می شود. حال دیگر عبارت شما فقط یک کلمه نیست و با شارپ اولش یک هشتگ را تشکیل می دهد. هشتگ، آنطور که در زبان های دیگر مثل انگلیسی می نشیند، در رسم الخط فارسی چشم نواز و زیبا نیست. چون حروف بزرگ و کوچک در نوشتار فارسی وجود ندارد و فاصلۀ بین دو کلمه هم باید مراعات شود. مثلاً وقتی می خواهید عبارت «من عاشق سفر هستم» را به هشتگ تبدیل کنید و همراه متن یا عکسی در یکی از صفحه های مجازی منتشر کنید، به علت فاصلۀ بین کلمات در جملۀ بالا، ناگزیرید یا چهار هشتگ جدا بگذارید یا با آندرلاین کلمه ها را به هم متصل کنید:#من_عاشق_سفر_هستم، در صورتی که در انگلیسی همین عبارت با هشتگ خیلی راحت به شکل ILoveTravelling# درمی آید. استفاده از هشتگ روز به روز در دنیای مجازی در حال افزایش است. با هشتگ می توان جملات بلند را در قالب تک کلمه ها بیان کرد. تک کلمه ها می توانند معادل یک جملۀ کامل معنی بدهند و حس نویسندۀ آن را منتقل کنند. خیلی از شرکت ها و کارخانه های معتبر دنیا این روزها برای بیشتر دیده شدن برندشان در فضای مجازی از هشتگ ها استفاده می کنند. بسیاری از برنامه سازان تلویزیونی از هشتگ برای تعامل با بینندگان و گرفتن بازخورد آنی از آن ها استفاده می کنند. به این شکل که مثلاً مجری تلویزیون برای موضوع خاصی از بینندگان سؤالی می پرسد و از آنها می خواهد تا چند دقیقه دیگر با هشتگی که خودش در برنامه به آن اشاره می کند جواب خود را بفرستند.


پیشنهاد کاربران

کلمه کلیدی در انتشارات دنیای مجازی ( عکس، ویدیو و غیره ) که کمک به په پیدا کردن آن انتشار میکند. مثلا هشتگ آسمان برای یک عکس، کمک به جستجو کردن کاربران دیگر این عکس آسمان می کند.

هشتگ ( Hashtags ) : [ اصطلاح اینستا گرام ]به زبان ساده هشتگ، برچسبی است که برای دسته بندی و به اشتراک گذاری پست ها به کار می رود. استفاده از هشتگ باعث می شود که به راحتی بتوانید تمام محتواهای ممتفاوت ( فیلم، عکس، ویدیو و… ) که در مورد یک موضوع خاص وجود دارد را پیدا کنید. هشتگ صرفا مخصوص به اینستاگرام نیست، بلکه در توئیتر، پینترست و فیس بوک نیز وجود دارد. مثلا اگر شما می خواهید عکس های طبیعت را ببینید می توانید با سرچ کردن #طبیعت عکس های زیادی با این عنوان پیدا کنید.
استفاده از هشتگ فوق العاده راحت است. کافی است پیش از هر چیزی که می خواهید بنویسید از یک علامت “#” استفاده کنید. همچنین این هشتگ ها را در موارد مختلفی می توانید استفاده کنید. مثلا در کامنت ها و زیر پست هایتان.

هشتگ ( Hashtag ) :[ اصطلاح توییتر]وقتی قرار است دربارۀ موضوع خاصی بنویسند، از هشتگ استفاده می کنند. مثلاً #نوروز مبارک. برای استفاده از هشتگ، در زبان فارسی بهتر است از نیم فاصله استفاده شود؛ اما چون استفاده از نیم فاصله سخت است، معمولا از آندرلاین استفاده می شود. #نیماشفیع زاده اولویت دارد به #نیماشفیع_زاده.

دکتر کزازی در مورد واژه ی "خشت " می نویسد : ( ( خشت در پهلوی با همین ریخت بکار می رفته است. ریخت پارتی " خشت " هشتگ hyštyg بوده است . )
بنابراین به نظر می رسد هشتگ در اصل همان لوح خشتی یا لوح گلی برش یافته می باشد که بر روی آن در مورد خاصی نگارش شده است.
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 267. )


کلمات دیگر: