کلمه جو
صفحه اصلی

نیارش

دانشنامه عمومی

نیارشعبارت است از شناختِ کمیت و کیفیت نیروی مصالح ساختمانی و معماری سنتی ایران. در نیارش از عنصری به نام پیمون که وسیله ای برای سهولت در کار و جهت دادن به تمامی اندازه های نیارش بوده است، استفاده می شده است.
واژه نیارش در معماری گذشته ایران بسیار بکار می رفته است. نیارش به دانش ایستایی , فن ساختمان و ساختمایه (مصالح) شناسی گفته می شده است.

علم ساخت سازه بنا -نام یکی از ستونهای تخت جمشید در گویش کهن راژی که در شهری کوچک بنام ابوزیداباد و روستاهای پیرامون آن و نیز در مناظقی از استان سمنان هم اکنون رایج است، واژه «نیا»، «نیا داردا» به ترتیب به معنای «نگاهداری» و «نگهداشتن» است. بیشتر واژه های این گویش که نویسنده این سطرها به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی خود گویش ور آن است از پارسی بارستان است.


دانش ایستایی، فن ساختمان و مصالح شناسی.


پیشنهاد کاربران

انکار . حاشا
نیاردن، انکار، حاشا، ابا، deny, denial, اشتباه
واژه پارسی

ایستاده و استوار در عین زیبایی

مرمت ( بنا )

ایستایی ( ساختمان ) ، مکانیک، دانش بررسی نیروها و ترازمندی ها. شناخت مواد و سازه ها و شیوه های واکنش آن ها در برابر بارهای گوناگون.

ایستاده. . . استوار. یکی از ستونهای تخت جمشید

نیارش عبارت است از شناختِ کمیت و کیفیت نیروی مصالح ساختمانی و معماری سنتی ایران. در نیارش از عنصری به نام پیمون که وسیله ای برای سهولت در کار و جهت دادن به تمامی اندازه های نیارش بوده است، استفاده می شده است. [۱]

واژه نیارش در معماری گذشته ایران بسیار بکار می رفته است. نیارش به دانش ایستایی , فن ساختمان و ساختمایه ( مصالح ) شناسی گفته می شده است. [۲]

منابع

↑ جلوه هایی از هنر و معماری ایران زمین / شمس. صادق/ صفحه 147
↑ سبک شناسی معماری ایران/دکتر پیرنیا. محمدکریم/ گردآورنده: معماریان. غلامحسین صفحه 29

استحکام


کلمات دیگر: