کلمه جو
صفحه اصلی

الهه کولایی

دانشنامه عمومی

الهه کولایی (طبرستانی) (زادهٔ ۱۳۳۵، تهران) محقق، نویسنده و استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، عضو شورای مرکزی و نیز دفترسیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی، عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح طلب است و همچنین نماینده مجلس ششم ایران بوده است.
مجمع زنان اصلاح طلب
مشاور گروه تحولات شرق – مرکز تحقیقات استراتژیک
مشاور اداره کل اطلاعات مطبوعات وزارت امور خارجه
نماینده دانشگاه تهران در کمیسیون بانوان استان تهران
عضو گروه مشورتی مسایل آسیا در معاونت آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه
هیئت مؤسس انجمن دوستی ایران و روسیه
الهه کولایی استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی و شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح طلب است.
او در رشته روابط بین الملل در دانشگاه تربیت مدرس تحصیل کرد و در این رشته دکترا گرفت. سپس مدتی در روزنامه اطلاعات روزنامه نگاری کرد و بعد در وزارت خارجه ایران مشغول به کار شد. پس از آن مدیر آموزش و معاون آموزشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد و همزمان در چند دانشگاه دیگر نیز تدریس می کرد.

نقل قول ها

الهه کولایی (۱۳۳۵ /۱۹۵۶م) محقق، نویسنده و استاد علوم سیاسی، عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح طلب و نماینده مجلس ششم ایران.
• «اگر دولتی در کشورمان حاکم شود که انسان را شهروند ببیند و شهروند را اعم از زن و مرد یکسان مورد توجه قرار دهد و آنها را صاحب حق و حقوق قانونی بداند به زنان با دیدی متفاوت نگاه نمی کند. فراتر از اعداد مهم این است که در حوزه سیاست چه نگرشی به زنان حاکم است.»• «در دوران چهار سال ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد و مجموعه ای که اداره امور را در حوزه سیاست به دست گرفت و با همکاری مجلس تحت کنترل یک جریان به شکل سیستماتیک کارهایی انجام شد که عملاً در حقوق زنان شاهد پس رفت بودیم. برنامه ریزی برای اعمال موانع قانونی علیه حقوق مصرح زنان در قانون اساسی را در چند سال گذشته به کرات دیدیم.»• «ما در عرصه داخلی و خارجی احساس تحقیرشدگی را لمس می کنیم در خارج از ایران نوع برخوردی که با ایرانی بودن و روش ما می کنند کاملاً متفاوت از جوامع دیگر است. جامعه ما به دلیل صحبت های بی تدبیرانه ای که بعضاً مطرح شد تحقیر شد و باعث شد حساسیت های جهانی را علیه خود جلب کند.»• «زنان عملاً احساس فرودستی می کنند و احساس می کنند که جنس دوم هستند. آنچه برای زنان مهم است عمل دست اندرکاران است نه اینکه در منزلت و کرامت زنان سخن برانند.»• «انقلاب اسلامی را تجربه کردیم و پس از سی سال هستند کسانی که حق رای مردم را به رسمیت نمی شناسند و در مورد آن نظریه پردازی می کنند.»• «باید بتوانیم سلسله مراتب نیازهای زنان را به درستی مورد ارزیابی قرار دهیم حق انتخاب آزاد زنان و من جمله پوشش آنها از این جمله است. انسان ها حق دارند پوشش خود را انتخاب کنند و من جمله به اقتضای شرایط هم توجه کنند. وقتی خواستم بدون چادر به مجلس بروم یکی از خانم ها گفت اگر بیاید او را می زنیم در حالی که چادر هیچ گاه الزام اسلام نبوده است اما باید توجه کرد از این مسئله به چه میزان به عنوان ابزار برای دسترسی به مسائل سوء استفاده شده است.»• «خشونت همچنان در جامعه حضوری انکارنشدنی دارد.»• «ما تافتهٔ جدابافته از جهان نیستیم.» «در مصاحبه با »؛ چاپ ۹ مه ۲۰۱۷/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ -> روزنامهٔ شرق


کلمات دیگر: