کلمه جو
صفحه اصلی

باغ انار

فرهنگ فارسی

دهی از کازرون

لغت نامه دهخدا

باغ انار. [ اَ ] ( اِخ ) از قراء کوارفارس و در نیم فرسخی مغربی کوار است. ( از فارسنامه ٔناصری ص 262 ). دهی است از دهستان کواربخش سروستان شهرستان شیراز که در 110 هزارگزی جنوب باختر سروستان و یک هزارگزی شوسه شیراز به فیروزآباد در جلگه واقعاست. ناحیه ای است دارای آب و هوای معتدل و 73 تن سکنه و آب آن از رودخانه قره آغاج تأمین میشود. محصول عمده آن غلات و چغندر و صیفی و شغل مردمش زراعت و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

باغ انار. [ اَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جاوید بخش فهلیان و ممسنی شهرستان کازرون که در 36 هزارگزی خاور فهلیان و حاشیه جنوبی رودخانه شیرین واقع است و 42 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

باغ انار. [ اَ ] (اِخ ) از قراء کوارفارس و در نیم فرسخی مغربی کوار است . (از فارسنامه ٔناصری ص 262). دهی است از دهستان کواربخش سروستان شهرستان شیراز که در 110 هزارگزی جنوب باختر سروستان و یک هزارگزی شوسه ٔ شیراز به فیروزآباد در جلگه واقعاست . ناحیه ای است دارای آب و هوای معتدل و 73 تن سکنه و آب آن از رودخانه ٔ قره آغاج تأمین میشود. محصول عمده ٔ آن غلات و چغندر و صیفی و شغل مردمش زراعت و راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


باغ انار. [ اَ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جاوید بخش فهلیان و ممسنی شهرستان کازرون که در 36 هزارگزی خاور فهلیان و حاشیه ٔ جنوبی رودخانه ٔ شیرین واقع است و 42 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


دانشنامه عمومی

باغ انار ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
باغ انار (جیرفت)
باغ انار (ممسنی)

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باغ انار (قرآن). به جهت اهمیت درخت انار در خواص دارویی میوه، ریشه و برگ آن و تفکر در این خلقت الهی ، باغ انار و نحوه رویش و ثمره آن مورد اشاره است.
مراحل مختلف و منظم رسیدن میوه باغ انار، شایسته تفکر و مطالعه است. در اینکه چطور از مشتی خاک و آب میوه ای این چنین لذیذ و دارای خواص زیاد ثمر می آید. ...وجنت... والرمان... انظروا الی ثمره اذا اثمر وینعه...
خداوند خالق باغ انار
وهو الذی انزل من السمآء مآء فاخرجنا به نبات کل شیء فاخرجنا منه خضرا... وجنت من اعناب والزیتون والرمان...(و اوست کسی که از آسمان آبی فرود آورد پس به وسیله آن از هر گونه گیاه برآوردیم و از آن (گیاه) جوانه سبزی خارج ساختیم که از آن دانه های متراکمی برمی آوریم و از شکوفه درخت خرما خوشه هایی است نزدیک به هم و (نیز) باغهایی از انگور و زیتون و انار همانند و غیر همانند خارج نمودیم به میوه آن چون ثمر دهد و به (طرز) رسیدنش بنگرید قطعا در اینها برای مردمی که ایمان می آورند نشانه هاست.) وهو الذی انشا جنت... والرمان...(و اوست کسی که باغهایی با داربست و بدون داربست و خرمابن و کشتزار با میوه های گوناگون آن و زیتون و انار شبیه به یکدیگر و غیر شبیه پدید آورد از میوه آن چون ثمر داد بخورید و حق (بینوایان از) آن را روز بهره برداری از آن بدهید و(لی) زیاده روی مکنید که او اسرافکاران را دوست ندارد.)
باغات و میوه های انار از آیات الهی
... وجنت من اعناب والزیتون والرمان... ان فی ذلکم لایـت لقوم یؤمنون(و اوست کسی که از آسمان آبی فرود آورد پس به وسیله آن از هر گونه گیاه برآوردیم و از آن (گیاه) جوانه سبزی خارج ساختیم که از آن دانه های متراکمی برمی آوریم و از شکوفه درخت خرما خوشه هایی است نزدیک به هم و (نیز) باغهایی از انگور و زیتون و انار همانند و غیر همانند خارج نمودیم به میوه آن چون ثمر دهد و به (طرز) رسیدنش بنگرید قطعا در اینها برای مردمی که ایمان می آورند نشانه هاست.) وهو الذی انشا جنت معروشـت وغیر معروشـت والنخل والزرع مختلفا اکله والزیتون والرمان...(و اوست کسی که باغهایی با داربست و بدون داربست و خرمابن و کشتزار با میوه های گوناگون آن و زیتون و انار شبیه به یکدیگر و غیر شبیه پدید آورد از میوه آن چون ثمر داد بخورید و حق (بینوایان از) آن را روز بهره برداری از آن بدهید و(لی) زیاده روی مکنید که او اسرافکاران را دوست ندارد.) در تفسیر این آیه شریفه در المیزان آمده است: «شجره معروشه آن درختی را گویند که شاخه هایش به وسیله داربست بالا رفته و یکی بر بالای دیگری قرار گرفته باشد، مانند درخت انگور. و عرش در اصل لغت به معنای رفع و بلندی است . بنابراین ، جنات معروشات عبارت خواهد بود از تاکستانها و باغهای انگور و مانند آنها، و جنات غیر معروشات باغهایی که درختهای آن بر تنه خود استوار باشد نه بر داربست .»

جدول کلمات

نارستان


کلمات دیگر: