کلمه جو
صفحه اصلی

ورنامخواست

فرهنگ فارسی

قصبه ای از دهستان آیدغمش بخش فلاورجان شهرستان اصفهان . در ۱۸ کیلومتری جنوب باختر فلاورجان . جلگه معتدل ۷۶٠۷ تن سکنه دارد . آب از زاینده رود . محصولش غلات پنبه برنج صنایع دستی زنان کرباس بافی است .

دانشنامه عمومی

شهر ورنامخواست یکی از هشت شهر منطقهٔ لنجان در جنوب مرکز شهرستان لنجان و جنوب غربی استان اصفهان و در۱/۵ کیلومتری مرکز شهرستان لنجان در محور ارتباطی ریز ـ مبارکه بر روی جلگهٔ رسوبی زاینده رود واقع شده است. از لحاظ مختصات جغرافیائی در طول "۲۱ و °۵۱ و عرض °۲۲ و °۳۲ قرار گرفته و نواحی شمال غربی شهر توسط ارتفاعات نه چندان بلند معروف به کوهچهٔ کلودان مشرف به زاینده رود محصور گردیده است. اختلاف ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۵۰ متر است و محدودهٔ جغرافیائی آن طبق یک نقشه و کروکی قدیمی به نقاط ذیل می رسید: از شمال به زاینده رود، از شرق به اراضی کشاورزی و روستائی آشیان، از جنوب به مجتمع صنایع دفاع و از غرب به اراضی کشاورزی چمگردان و سده و دره میر آبی ورنامخواست منتهی گردیده است. ورنامخواست بعلت قرارگرفتن در کنار رودخانهٔ زاینده رود و برخورداری از اراضی حاصلخیز یکی از نواحی پر رونق کشاورزی در استان اصفهان محسوب می گردد.
امامزاده سیّد ابراهیم: سیّدابراهیم ابن سیّد بهاءالدین محمدابن الامام موسی ابن جعفر
نام ورنامخواست مبین قدمت زیاد آن می باشد و حتی بنای آن را قبل از دوره ساسانیان می دانند اما چنانچه از قرائن برمی آید (ور) در زبان فارسی به معنی خانه، قلعه و قصر است که در آن افراد نامدار و دلیری زندگی می کرده اند. روستاها و آبادی های منطقه را در گذشته با پسوند ورنامخواست می شناختند مانند ریز ورنامخواست یا سده ورنامخواست، کلمه ورنامخواست خاص این شهر می باشد و در هیچ کجای ایران چنین نامی وجود ندارد و کلمه غلام خاص که در گذشته در لهجه های محلی برآن اطلاق می شد یک تحریف بیجاست و نام درست آن برحسب دفاتر دیوانی و مالیاتی ورنامخواست است.
زبان مردم بومی شهر ورنامخواست فارسی است با تأثیر از گویش محلی. این گویش محلی زیرمجموعه ای است از زبان های ایرانی مرکزی.
تاریخ دقیق ورود و همچنین تاریخ دقیق وفات امامزاده سید ابراهیم در ورنامخواست بدرستی معلوم نیست که در چه سنه ای رخ داده است. بنا به سابقه موجود در ادارة اوقاف زرین شهر مربوط به سنه ۴۲۴ هجری قمری مکتوب گردیده است.

دانشنامه آزاد فارسی

وَرنامْخواسْت
شهری در استان اصفهان، بخش مرکزی شهرستان لِنجان. با ارتفاعی حدود ۱,۷۰۰ متر، در دشتی در ۴۳کیلومتری جنوب غربی اصفهان و چهارکیلومتری جنوب زرین شهر، در ساحل جنوبی زاینده رود، سر راه مبارکه به قرن قرار دارد. اقلیم آن معتدلِ مایل به سرد و خشک و جمعیت آن ۱۴,۸۹۵ نفر است.

پیشنهاد کاربران

تجسم یکی مجسمه مانند. ملیحه. ورپرس شده


کلمات دیگر: