کلمه جو
صفحه اصلی

ورق بازی

فارسی به انگلیسی

card, playing cards, card - playing

card - playing


card, playing cards


مترادف و متضاد

pasteboard (اسم)
قلابی، کارت ویزیت، ورق بازی، مقوا، کاغذ مقوایی

card (اسم)
کارت ویزیت، کارت، ورق، برگ، کارت تبریک، کارت عضویت، ورق بازی، بلیط، گنجفه، ماشین پرداخت پارچه

playing card (اسم)
ورق بازی

فرهنگ فارسی

بازی کرن بوسیل. ورق

دانشنامه عمومی

ورق بازی (فیلم ۱۸۹۵). ورق بازی عنوان فیلمی است فرانسوی با ژانر مستند، صامت، سیاه و سفید و کوتاه به کارگردانی لوئیس لومیر. این فیلم محصول سال ۱۸۹۵ میلادی است.
ویکی پدیای انگلیسی نوشتار Partie de cartes تاریخ بازیابی ۳۱ اوت ۲۰۱۴

دانشنامه آزاد فارسی

ورقِ بازی (playing cards)
یک دست ورق با علائم مختلف که برای بازی به کار می رود. یک دست ورق استاندارد از ۵۲ کارت یا ورق تشکیل می شود که به چهار گروه دوازده کارتی تقسیم می شوند. نُه ورق از هر گروه از دو تا ده شماره گذاری شده اند و یک کارت به نام «آس» یا «تک» نیز وجود دارد. سه ورق از هر گروه تصویری هستند و عبارت اند از سرباز، بی بی و شاه. احتمالاً ورق بازی در چین یا هند اختراع شده است. در اروپا اولین بار در قرن ۱۴ در ایتالیا ظاهر شد و دارای ۷۸ ورق تاروت بود (۲۲ ورق صورت شامل تصویر «مرد به دار آویخته» و ۵۶ ورق عددی) و هم برای بازی و هم برای فالگیری به کار می رفت. در قرن ۱۵ تعداد ورق ها به ۵۲ تقلیل یافت و اکنون برای بازی های بسیاری نظیر بریج، پوکر، ویست، رامی، و کری بیج از آن ها استفاده می شود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] وَرَق ْبازی یا پاسوربازی، بازی معروف با کارت های شکل دار است. از این رو که ورق بازی از رایج ترین اشکال قمار است، در فقه اسلامی، استفاده از این اوراق برای قمار یا غیر آن، مورد توجه قرار گرفته و دارای احکام خاصی است.
ورق بازی در کشور چین و در قرن نهم میلادی بوجود آمد. این بازی دارای ۵۴ برگ با اشکال مختلف است. که معمولا به کل ورق بازی هم پاسور گفته می شود. از آنجا که این بازی سال ها بعد از عصر ائمه اطهار(ع) بوجود آمده است، در متون دینی اسلام حکم خاصی نسبت به این بازی نداریم. اما از آنجا که این بازی برای قمار استفاده می شود فقها در مورد این بازی حکم داده اند.
قمار کردن با هر هر چیزی از جمله پاسور در فقه اسلامی حرام اعلام شده است. در آیه ۲۱۹ سوره بقره از میسر نهی شده است. امام باقر(ع) در معرفی میسر فرموده اند که هر آن چیزی که با آن قمار انجام شود میسر و حرام است.

پیشنهاد کاربران

پاسور


کلمات دیگر: