کلمه جو
صفحه اصلی

سید علی قاضی

دانشنامه عمومی

سید علی قاضی طباطبایی (۱۳۲۵–۱۲۴۸ خورشیدی/ ۱۳۶۶–۱۲۸۵ قمری)، فقیه، حکیم و عارف شیعه سده سیزده و چهارده خورشیدی بود.
سید عبدالاعلی سبزواری
محمدتقی بهجت
حسنعلی نجابت شیرازی
سید عبدالحسین دستغیب
سید محمدحسین طباطبایی
سید هاشم حداد
شیخ عباس قوچانی
محمدتقی آملی
سید هاشم رضوی کشمیری
سید حسن مسقطی
علی محمد بروجردی
حسن مصطفوی
سید احمد رضوی کشمیری
سید محمدحسن الهی طباطبایی
سید ابوالقاسم خویی
سید عبدالکریم رضوی کشمیری
سید عباس کاشانی
سید عبدالاعلی سبزواری
سید حسن شالی
علی اکبر برهان
محمدتقی لاری
محمدجواد مظفر
میرزا علی اکبر مرندی
۱۳ ذی الحجه ۱۲۸۵
۶ ربیع الاول ۱۳۶۶
وی در ۷ فروردین سال ۱۲۴۸ خورشیدی (۱۳ ذی الحجه سال ۱۲۸۵ قمری) در تبریز زاده شد. وی فرزند میرزا حسین (درگذشته ۱۳۱۲ ق) طباطبایی بود. سلسله نسب آن ها به علی بن ابیطالب می رسد.

پیشنهاد کاربران

سیدعلی قاضی حیاتش را مرهون و وامدار حسین بن علی علیه السلام است. سال هاست که پدر و مادر او در آرزوی یک فرزند پسر هستند اما خدا خواسته آن ها را بر آورده نمی کند. باید امام العاشقین حسین علیه السلام نگاهی از سرلطف بیفکند تا سیدعلی قاضی تا آخر عمر بداند که گوشه چشم کدام دلبر عیّار او را از عدم به عرصهٔ هستی کشانده است.
�پدر و مادر آقای قاضی فرزند پسر نداشتند، آن ها به حرم سیدالشهدا مشرف شده. نذر کردند اگر دارای فرزند پسری شوند تکه پارچه ای بر قبر حبیب بن مظاهر قرار دهند، بعد از آن خدا پسری به ایشان عنایت کرد که همان سید علی قاضی بود�.
و امروز 13 ذی الحجة سال ١٢٨٥هـ. ق است. صدای گریه کودک که بلند می شود، لبخند شادی بر لبان نزدیکان شکوفا می شود. اینک او پا به این دنیا می گذارد تا به نور وجودش زمینیان آسمانی شوند وبه نفس مسیحیایی اش خاکیان، افلاکی! و این راز زمین است که باید در هر عصری گوهری از صدف آن بیرون آید تا از شرم نفس های غافلان و دل های بی خدا زمین از هم فرو نپاشد. وقتی او آمد، فرشتگان به پابوسش آمدند و عرش خدا خندید و درحلقهٔ عارفان و سرمستان همهمه ای به پا شد:

باز آمدآن مهی که ندیدش فلک به خواب
آورد آتشی که نمیرد به هیچ آب
بنگر به خانهٔ تن و بنگر به جان من
ازجام عشق اوشده این مست وآن خراب

( ( همه مردم به پدر و مادرشان افتخار می کنند اما پدرش به او می گفت:پسرم مردم به اصل و نسب خود افتخار می کنند ولی من به تو افتخار می کنم و به این موضوع می بالم و شرف من تو هستی. ) )
لذا سر انجام میرزا علی قاضی، پس از سال ها تدریس معارف عرفانی و تربیت شاگردانی الهی در روز چهارشنبه ششم ماه ربیع الاول سال 1336 ه. ق در نجف اشرف وفات کرد و در وادی السلام نزد پدر خود دفن شد. مدت عمر شریف ایشان هشتاد سال و دوماه و بیست و سه روز بود.

در رفتن جان از بدن گویند هر نوعی سخن، ،
من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم می رود
برای روح علامه قاضی صلوات.
خلاصه هنگام راضی هستید فهرست مهم ناگفته های آیت الله قاضی ملاحظه کنید به کانال اصلی ایتا سر بزنید https://eitaa. com/seyed_ali_ghazi
یا در جستجو برنامه ایتا سرچ بزنید بنویسید ( کانال عطش آیت الله قاضی ) خودش میاد و به لینک کلیک کنید.
خدانگهدار
منابع• https://eitaa.com/seyed_ali_ghazi


کلمات دیگر: