کلمه جو
صفحه اصلی

علی تجویدی

دانشنامه عمومی

علی تجویدی (زاده ۱۵ آبان ۱۲۹۸ - درگذشته ۲۴ اسفند ۱۳۸۴) نوازنده ویولن و سه تار، آهنگساز، پژوهشگر و نویسنده اهل ایران بود.
بزم عاشقان
علی تجویدی در ۱۵ آبان ۱۲۹۸ در کوچه ظهیرالاسلام تهران زاده شد. او اصالتاً اهل اصفهان بود. برادران وی محمد و علی اکبر تجویدی از نقاشان فقید ایران هستند.
آموختن موسیقی را از کودکی نزد پدرش هادی خان تجویدی که در نقاشی از شاگردان طراز اول کمال الملک و در موسیقی از شاگردان مستعد درویش خان بود آغاز کرد. پس از مدتی نزد ظهیرالدینی به فراگیری فلوت پرداخت. خود او نقل کرده که از دوازده سالگی دستگاه های موسیقی ایرانی را می شناخته است."
از شانزده سالگی نزد حسین یاحقی نواختن ویولن را آموخت و پس از دو سال به محضر درس ابوالحسن صبا (که دوست و همکار پدر تجویدی در زمینه نقاشی بود) راه یافت. به مدت هشت سال در مکتب او به فراگیری ویولن و سه تار پرداخت. او مدتی نیز در کلاس درس چند نوازنده ویولن کلاسیک با شیوه نوازندگی غربی آشنایی یافت. پس از آن با راهنمایی صبا، به محفل هنری محمد ایرانی مجرد راه یافت و با بسیاری از هنرمندان بزرگ آشنا شد و از خرمن هنر استادان گرانقدری چون محمد ایرانی مجرد، اسماعیل قهرمانی، سید حسین طاهرزاده و رکن الدین مختاری که به آن محفل رفت وآمد داشتند، بهره برد. تجویدی یکی از برجسته ترین شاگردان استاد صبا بود و در غیبت ایشان کلاس استاد را اداره می کرد. او استاد چیره دست ویولن بود و سال ها در هنرستان موسیقی در رشته ویولن تدریس می کرد.

پیشنهاد کاربران

علی تجویدی ( ۱۵ آبان ۱۲۹۸ - ۲۴ اسفند ۱۳۸۴ ) نوازنده ویولن و سه تار، آهنگساز، پژوهشگر و مؤلف ایرانی بود.
زندگی نامه [ویرایش]
علی تجویدی در سال ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. آموختن موسیقی را از کودکی نزد پدرش هادی خان تجویدی که در نقاشی از شاگردان طراز اول کمال الملک و در موسیقی از شاگردان مستعد درویش خان بود آغازکرد. پس از مدتی نزد ظهیرالدینی به فراگیری فلوت پرداخت. از ۱۶ سالگی نزد حسین یاحقی به آموزش ویولن پرداخت و پس از دو سال به محضر درس استاد ابوالحسن صبا راه یافت و به مدت هشت سال در مکتب این استاد بی نظیر، به فراگیری ویلن و سه تار پرداخت. در ضمن مدتی نیز در کلاس درس چند ویولنیست کلاسیک با شیوه نوازندگی غربی آشنایی یافت. پس از آن با راهنمایی استاد صبا، به محفل هنری زنده یاد محمد ایرانی مجرد راه یافت و با بسیاری از هنرمندان بزرگ آشنا شد و از خرمن هنر اساتید گرانقدری چون محمد ایرانی مجرد، اسماعیل قهرمانی، سید حسین طاهرزاده و رکن الدین خان مختاری که به آن محفل آمد و شد داشتند، بهره برد. او استاد هنرمندانی چون هایده و حمیرا نیز بوده است.
آثار [ویرایش]
آهنگ های زیر از ساخته های معروف تجویدی است:
دیدی که رسوا شد دلم
آتش کاروان
سفر کرده
مرا عاشق شیدا
می گذرم
آشفته حالی
صبرم عطا کن
آزاده
یاد کودکی
منابع [ویرایش]
بی بی سی فارسی
‍ایران ترانه
رده های صفحه: زادگان ۱۹۱۹ ( میلادی ) درگذشتگان ۲۰۰۶ ( میلادی ) اهالی تهرانآهنگسازان اهل ایراننوازندگان ویولن اهل ایراننوازندگان سه تار اهل ایرانزادگان ۱۲۹۸درگذشتگان ۱۳۸۴مدفونان در قطعه هنرمندان بهشت زهر


کلمات دیگر: