کلمه جو
صفحه اصلی

کاوند

فرهنگ فارسی

دهی است جزو دهستان ایجرود بخش مرکزی شهرستان زنجان در ۳۸ کیلومتری جنوب باختری زنجان کوهستانی و سردسیر ۱۱۱٠ تن سکنه . آب از چشمه و شغل اهالی زراعت است .

لغت نامه دهخدا

کاوند. [ وَ ] ( اِخ )دهی است از بخش ضیأآباد شهرستان قزوین. دارای 275 تن سکنه. آب آن از چشمه و قنات و محصول عمده اش غله ، عدس و لبنیات است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۶°۳۶′۳۷″شمالی ۴۸°۰۹′۰۷″شرقی / ۳۶٫۶۱۰۳۶°شمالی ۴۸٫۱۵۱۸۹°شرقی / 36.61036; 48.15189
فهرست روستاهای ایران
کاوند، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان زنجان در استان زنجان ایران است.
این روستا در دهستان بوغداکندی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۰۰۰ نفر (۵۸۷خانوار) بوده است.
طبق گفته اهالی روستای کاوند جمعیت این روستا در حال حاضر ۱۶۰۰ نفر می باشد.یکی از هم. ارترین روستاهای استان بشمار می رود

فرهنگستان زبان و ادب

{probe} [زمین شناسی، ژئوفیزیک، شیمی، علوم جَوّ، مهندسی بسپار] هر ابزار اندازه گیری که برای دریافت اطلاعاتی ویژه در محیط جا داده شود

پیشنهاد کاربران

نام طائفه ای است که بیشترآنهادرخوزستان ودرشهرستان شوش دانیال زندگی میکنند. احتمالا اجدادآنهابه کاهو آهنگر میرسد

کاوَند. هر دستگاه اندازه گیری که برای دریافت اطلاعاتی ویژه در محیط جا داده شود. مترادفِ این واژه در زبان انگلیسی Probe می باشد.

به معنای کاوش گر

کاوشگر جستجو گر
یا بنده دانشمند
کسی که به دنبال علم و دانش است
ریشه فارسی ( کردی )

معنای محلی ما از کاوند؛ دامدار و دامپرور است

در منطقه ما به قوچ؛ کُوَ گفته میشود
قدیم از شخصی از روستائیان دره صیدی می پرسند که شغل شما چیست؟ در جواب گفته بود: ما کُوَ وند ( دامدار ) هستیم. که بعدا شد کاوند

کاوشگر وجستجوگر است

یابنده ، جستجوگر

کاوندی از خاندان های اصیل ایرانی که پراکندگی انها از جنوب زاگرس تاجنوب اذربایجان امتداد دارد و در بین اقوام کرد لر آذری حضور دارند.

به معنای کاونده و از مستر کاویدن و مترادف جستجوگر و پژوهنده بودن

معنی دامدار برای کلمه کاوند کاملا بی معنا و بی ربط است همچنین معنی کُوَ وند هم همینطور قوم کاوند بر اساس گفته کهن سالان قومی مهاجر بوده اند و مسیر مهاجرت آنها از جنوب شرقی به سمت شمال غربی و در مسیر طلوع تا غروب آفتاب بوده است که به مرور زمان در طول مهاجرت هر جا مکان مناسبی را می یافتند عده ای از آنها ساکن می شده اند و اهالی روستای دره صیدی نیز که به دنبال محل مناسبی برای زندگی بوده اند در هنگام مهاجرت چند نفر را به عنوان پیش قراول می فرستند و هنگامی که به محل فعلی این روستا که در اصل دره سیدی بوده است می رسند ، در آنجا چند سید سیاه پوش می بینند که در حال گذر هستند اما موفق به مکالمه با آنها نمی شوند و در بازگشت ماوقع را به بزرگان خود توضیح می دهند و ایشان نیز تصمیم به سکونت در همان محل می گیرند ، معروف ترن طایفه این قوم طایفه کربلایی عبدالحمید از نوادگان حاج مراد علی و حاج قمر است که حدود 500 سال پیش به زیارت خانه خدا نائل شده اند .
به نظر می رسد عده ای دیگر از این قوم نیز پس از اسکان این طایفه در بروجرد به مسیر مهاجرت خود ادامه می دهند و در زنجان مستقر می شوند و روستایی به نام کاوند را که دارای معادنی نیز می باشد بنا می نهند


کلمات دیگر: