کلمه جو
صفحه اصلی

پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۵°۴۲′۶٫۸۵″ شمالی ۵۱°۲۳′۵۱٫۰۹″ شرقی / ۳۵٫۷۰۱۹۰۲۸°شمالی ۵۱٫۳۹۷۵۲۵۰°شرقی / 35.7019028; 51.3975250
شهرسازی
معماری
هنرهای نمایشی و موسیقی
هنرهای تجسمی
طراحی صنعتی
پردیس هنرهای زیبا یا دانشکدهٔ هنرهای زیبا، یکی از پردیس های دانشگاه تهران است که در رشته های هنری دانشجو می پذیرد. دانشکدهٔ هنرهای زیبا معتبرترین نهاد دانشگاهی ایران در رشته های هنر به ویژه تئاتر، معماری، نقاشی، مجسمه سازی، موسیقی، گرافیک، شهرسازی است. این دانشکده، یکی از قدیمی ترین مراکز آموزش عالی هنر در ایران است که به همت فرح پهلوی گسترش فراوانی یافت.
مدرسهٔ صنایع مستظرفه که به دست کمال الملک احداث شده بود، مقدمهٔ تأسیس هنرکدهٔ دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۹ شد، که از سال ۱۳۲۸ دانشکدهٔ هنرهای زیبا و از سال ۱۳۸۴ پردیس هنرهای زیبا نامیده شده است. پس از چند سال که از تأسیس دانشگاه تهران (۱۳۱۳) می گذشت، در شهریور ماه ۱۳۱۹ خورشیدی، احداث دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سه رشتهٔ معماری، نقاشی و مجسمه سازی به تصویب رسید. از اولین اقداماتی که باعث شد دانشکدهٔ هنرهای زیبا در سال ۱۳۱۹ رسماً با این نام به فعالیت خود ادامه دهد، به سال ۱۳۱۷ خورشیدی برمی گردد. در اول مهر ماه ۱۳۱۷ مدرسه ای به نام مدرسه ی عالی معماری در وزارت پیشه و هنر در محل مدرسه ی عالی کمال الملک به ریاست ابوالحسن صدیقی تأسیس شد. این مدرسه در روز دهم آبان ماه سال ۱۳۱۷ خورشیدی، جزء هنرستان عالی هنرهای زیبای باستان گردید و از همان زمان به عنوان هنرکده نامیده شد و با جذب بیست دانشجو شروع به کار نمود. بعد از یک سال بیست دانشجوی دیگر نیز پذیرفته شد و به خاطر کمی فضای آموزشی، به مدرسه ی ایران و آلمان در انتهای خیابان سوم اسفند (سرهنگ سخایی) تغییر مکان داد. در سال ۱۳۱۹ خورشیدی، هنرکده به شبستان مسجد مدرسهٔ خان مروی واقع در بازارچه ی مروی منتقل شد. در مهر ماه همان سال، بر اساس تصویب کمیسیون دانشگاه تهران، اسم دانشکدهٔ هنرهای زیبا رسماً تأیید شد و با عنوان دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران در مسجد مدرسهٔ مروی به کار خود ادامه داد.
بسیاری از طرحهای پژوهشی پردیس شامل طراحی صنعتی و شهرسازی کشور، عناصر غیرفعال خورشیدی در مناطق کویری، تأثیر طراحی شهری ایران بر روی حقوق و اخلاق اسلامی، بازآفرینی تصوری شهر از متون تاریخی، و غیره می باشد. برخی از فعالیت های پژوهشی نیز در قالب قطب های عملی (قطب علمی فناوری معماری- قطب شهرسازی) انجام می شود.


کلمات دیگر: