کلمه جو
صفحه اصلی

گئورک وارطان

دانشنامه عمومی

گِئورک وارطان (به ارمنی: Գևորգ Վարդան) (زادهٔ ۱ فروردین ۱۳۴۸ در تهران) نماینده ارمنی های تهران و شمال در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی و دورهٔ هشتم بوده است.
ریاست دوازدهمین مجمع نمایندگان شورای خلیفه گری ارمنی های تهران
عضویت در شورای عالی پیش آهنگی مجموعه فرهنگی و ورزشی آرارات
هیئت های برگزارکننده آیین های سالروز نسل کشی ارمنیان
هیئت های برگزارکننده مسابقات ورزشی سراسری ارامنه ایران (المپیک ارمنیان)
شرکت در فعالیت های اجتماعی و خدماتی به جامعه ارمنی
هیئت مدیره مؤسسه ترجمه و تحقیق هور
شرکت در دومین همایش سراسری ارمنیان جماعت ارمنیان پراکنده در ایروان
تحصیلات ابتدایی را در مدرسهٔ ارامنهٔ «کوشش واچه هوسپیان» تهران گذراند و دوره راهنمایی را در سال ۱۳۶۲ در مدرسه ارمنی های «آلیشان» به پایان رساند. وی سپس وارد دبیرستان پسرانه «کوشش مریم ارامنه» و در سال ۱۳۶۶ خورشیدی در رشته ریاضی فارغ التحصیل شد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تحصیلات عالی خود را بین سال های ۱۳۶۶–۱۳۷۲ خورشیدی در دانشگاه علم و صنعت ایران و در رشته متالورژی با موفقیت سپری کرد و با رتبه مهندسی از آنجا فارغ التحصیل شد.
نماینده ارمنی های تهران و شمال در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی در زمان خدمت در عرصه صنعت به همراه شرکت ایساکو، در صنعت خودروسازی و عرصه تخصصی «تولید ناب» خدماتی را به بخش صنعتی کشور ارائه کرده است. مهندس وارطان به هنگام ترک مشاغل صنعتی خویش مدیر زنجیرهٔ تأمین مجموعه خودروسازی فوق بود. ایشان همچنین عضو انجمن مهندسین متالورژی ایران اند. او در ترکیب هیئتی عالی رتبه به همراه سید محمد خاتمی، در نخستین سفر عالی ترین مقام دولتی ایران به جمهوری ارمنستان بودند. گئورک وارطان همچنین با حفظ عضویت در گروه دوستی پارلمانی ایران و ارمنستان از سوی مجلس شورای اسلامی ضمن شرکت در گردهمایی شورای عالی نمایندگان ارامنه پارلمان های دنیا به عنوان نایب رئیس این شورای عالی نیز انتخاب شده اند.

نقل قول ها

گئورک وارطان (۲۱ مارس ۱۹۶۹، تهران) مهندسی متالورژی، کنشگر صنعت و سیاستمدار ایرانی؛ نماینده دورهای هفتم و هشتم مجلس ایران.
• «در دوران بعد از انقلاب، معمولاً ما کلمهٔ را تسلیم در برابر خداوند و کلمهٔ مسجد را هم مکانی برای ثنای خدا تعریف کردیم.» -> اسلام
• «من ارمنی مسیحی با شما برادر و خواهر گرامی مسلمان در چارچوب قانون نه تنها هیچ رجحان و تقدمی نسبت به یکدیگر نداریم، بلکه در سنگر ستیز علیه هر گونه قانون شکنی یا دشمن ستیزی یک تن واحدیم.»


کلمات دیگر: