کلمه جو
صفحه اصلی

مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک

دانشنامه عمومی

مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (به انگلیسی: The Institute of Electrical and Electronics Engineers) که به IEEE معروف است (آی-تریپِل-ئی /ai trɪpl i:‎/‏ گفته می شود )، یک سازمان بین المللی حرفه ای و غیرانتفاعی است. هدف این مؤسسه کمک به پیش برد فناوری به طور عام و حوزه های وابسته به مهندسی برق و کامپیوتر و هم چنین زمینه های وابسته به طور خاص است. این مؤسسه بیش از ۴۰۰ هزار نفر عضو در ۱۶۰ کشور جهان دارد که ۴۵ درصد این اعضا خارج از ایالات متحده هستند.
Student Members: این نوع عضویت که هزینه آن نسبتاً کمتر است برای افرادی است که در موسسات معتبر یا آموزش عالی مشغول طی دوره کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی هستند.
Members: عضویت معمولی یا حرفه ای مستلزم آن است که فرد در یک رشته مهندسی یا مربوط به تکنولوژی از یک مؤسسه آموزش عالی معتبر فارغ التحصیل شده باشد یا صلاحیت حرفه ای خود را در یک رشته مهندسی یا مربوط به تکنولوژی از طریق حداقل شش سال سابقه کار حرفه ای نشان داده باشد. عضویت به صورت همکاری برای شخصی که تخصصی مربوط به زمینه های کاری IEEE ندارد یا در زمان ثبت نام نتوانسته تمام الزامات مربوط برای عضویت کامل را فراهم نماید، نیز امکان پذیر خواهد بود. دانشجویان و کسانی که جزء همکاران IEEE به شمار می روند از تمام امتیازات اعضای کامل به جز داشتن دفتر کاری و حق رأی برخوردار هستند.
Society Affiliates(وابستگان جامعه): برخی از انجمن های IEEE همچنین اجازه می دهند یک شخص که عضو یک IEEE نیست به تبدیل شدن به یک انجمن وابسته به یک جامعه خاص در IEEE، که اجازه می دهد تا نوع محدودی از مشارکت در کار انجمن IEEE خاص
Senior Members:
Fellow Members:
Honorary Members: این درجه به کسی داده می شود که قبلاً عضو این مؤسسه نبوده است اما کار فوق العاده ای کرده است مثلاً یکی از مدال های افتخار آی تریپل ای را گرفته باشد. در این صورت ممکن است توسط هیئت مدیره آی تریپل ای به عضویت افتخاری در آید.
Life Members و Life Fellows: این درجات به کسی داده می شود که بیش از ۶۵ سال سن داشته و مجموع سن او و سال های عضویت او در این مؤسسه حداقل صد سال باشد در این صورت او یک life member است. در صورتی که چنین شخصی قبلاً عضویت از نوع fellow member می داشت هم اینک life fellow خواهد شد. از جمله افرادی که به این درجه رسیده اند می توان به دیوید چنگ مؤلف کتاب الکترومغناطیس میدان و موج و همچنین پروفسور فضل الله رضا اشاره کرد.
این انجمن در سال ۱۹۶۳ از پیوستن دو مؤسسه مهندسان برق آمریکا (AIEE, founded 1884) و مؤسسه مهندسان رادیو (IRE, founded 1912) در کشور آمریکا به وجود آمد. AIEE بوسیلهٔ صنعتگران آمریکایی و جهت تربیت نیروی کار ورزیده و همچنین آماده سازی و تدوین استاندارد برای صنایع برق و الکترونیک آمریکا فعالیت خود را در سال ۱۸۸۴ آغاز کرد. IRE نیز بوسیلهٔ پیشگامان الکترونیک رادیویی در سال ۱۹۱۲ بنیان گذاری شد و برخلاف AIEE که تمام تمرکز آن در داخل آمریکا بود، به فعالیت های بین المللی می پرداخت.
آرم این مؤسسه برگرفته از قانون دست راست است.
این مؤسسه حدود سی درصد از کل انتشارات جهان (کتاب، نشریه، ...) در زمینه برق و کامپیوتر را منتشر می کند و شمار ژورنال های آن به صد می رسد. این نشریات به همراه نشریات صدها کنفرانس که در طول سال برگزار می شود در آی تریپل ای اکسپلور منتشر می شود.


کلمات دیگر: