کلمه جو
صفحه اصلی

میوه خور

فارسی به انگلیسی

fruitarian

مترادف و متضاد

frugivorous (صفت)
میوه خوار، میوه خور

فرهنگ فارسی

میوه خوار میوه خورنده

لغت نامه دهخدا

میوه خور. [ می وَ / وِ خوَرْ / خُرْ ] ( نف مرکب ) میوه خوار. میوه خورنده. ( یادداشت مؤلف ) :
چو دور افتد از میوه خور میوه دار
چه خرما بود نخل بن را چه خار.
نظامی.
و رجوع به میوه ومیوه خوار شود.

دانشنامه عمومی

میوه خور یا میوه خور خاکستری (نام علمی: Hypocolius ampelinus) گونه ای از پرندگان کوچک شاخه نشین است که دمی بلند داشته و عمدتاً از میوهها تغذیه می کند. این پرنده تنها عضو سردهٔ میوه خور بوده و در خانوادهٔ میوه خوریان قرار می گیرد. میوه خور در مناطق خشک و نیمه بیابانی شمال آفریقا، شبه جزیره عربستان، ایران، افغانستان، پاکستان و غرب هندوستان یافت می شود. این پرندگان به صورت گروهی پرواز کرده و در زمستان به مناطق گرم جنوبی مهاجرت می نمایند.
میوه خور پرنده ای است کوچک به طول ۱۹ تا ۲۳ سانتی متر که دمی بلند و نوکی ضخیم، کوتاه و قلاب مانند دارد. رنگ پرندگان نر خاکستری متمایل به خاکی بوده و پرهای اطراف چشمانشان همچون نقابی سیاه و مثلثی شکل می باشد. شاهپرهای اولیه آنها سیاهرنگ با نوک سفید بوده و نواری سیاهرنگ در انتهای دمشان دارند. میوه خور ماده رنگش قهوه ای تر بوده و فاقد سیاهی اطراف چشم می باشد.
این پرندگان خجالتی و ترسو می باشند و در صورت احساس خطر خود را کاملاً پنهان نموده و تا برطرف شدن عامل آن بی حرکت باقی می ماند.
میوه خور در نواحی جنگلی و خارستان ها و مناطق خشک و کم آب، بویژه درهٔ رودخانه های نزدیک بیابان ها و همچنین در مناطق زیر کشت همچون باغ ها و نخلستان ها زندگی می کند. این پرنده در منطقهٔ خاورمیانه در نواحی ای از ایران، عراق، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان به تولید مثل می پردازد و زمستان را اغلب در نزدیکی دریای سرخ و سواحل خلیج فارس در شبه جزیره عربستان از جمله بحرین سپری می نماید. همچنین ممکن است گهگاه در ترکیه، اسرائیل، مصر و عمان نیز دیده شود. این پرنده در کوچ زمستانیش در نواحی آسیایی در غرب هندوستان در منطقهٔ کاچ یافت می شود و پرندگان سرگردان تا جنوبی ترین نواحی هندوستان همچون کیهیم و بمبئی نیز دیده شده اند.


کلمات دیگر: