کلمه جو
صفحه اصلی

قهوه ترک

دانشنامه عمومی

قهوهٔ ترک(قهوه یونانی) (به ترکی استانبولی: Türk kahvesi) شیوه ای برای سرو قهوه است. دانه های برشته شده و سپس کاملاً پودر شدهٔ قهوه در قهوه جوشی به نام جذوه جوشانده و در فنجان سرو می شوند. دانه های پودر شدهٔ قهوه در فنجان می توانند ته نشین شوند و برای طعم دادن به قهوه از شکر استفاده می شود. این شیوهٔ سرو قهوه در خاورمیانه، شمال آفریقا، قفقاز و بالکان دیده می شود.
Wikipedia contributors، "Turkish coffee،" Wikipedia، The Free Encyclopedia، http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Turkish_coffee&oldid=509246913 (accessed August 27، 2012).
برخلاف افسانه های قدیمی دربارهٔ خاستگاه آفریقایی قهوه که به کرات هم تکرار می شوند، قدیمی ترین مدارک مستدل موجود که به طرز غیرقابل انکاری بر نوشیدن قهوه دلالت دارند، تنها به اواسط قرن پانزدهم میلادی در خانقاههای یمن باز می گردند. تا سال ۱۵۱۰ میلادی، قهوه در مراکز بزرگ اسلامی همچون قاهره و مکه در میان تمامی قشرها جامعه به یک نوشیدنی رایج تبدیل شده بود. در دههٔ ۱۶۴۰ ابراهیم چپوی، تاریخ نگار عهد عثمانی از بازشدن اولین قهوه خانه در استانبول حکایت کرده است.
تا سال ۹۶۲ (۵۵–۱۵۵۴) در شهر قسطنطنیه و همچنین در سرتاسر قلمرو عثمانی، نشانی از قهوه و قهوه خانه نبود. در همان سال ها بود که مردی از حلب به نام حاکم و مردی از دمشق به نام شمس به شهر آمدند: هر کدام از آن ها مغازه ای بزرگ در منطقهٔ تحت قلعه باز کردند و قهوه تهیه و تدارک دیدند.
در این اواخر، نوشیدن سنتی قهوهٔ ترک به دلیل رشد فزایندهٔ دیگر نوشیدنی های داغ نظیر چای، قهوهٔ سریع، و دیگر شیوه های نوین نوشیدن قهوه کاهش یافته است.

پیشنهاد کاربران

قهوه ترک: این نوع قهوه رایج در کشور ترکیه میراثی از امپراطوری عثمانی است و از انواع بسیار محبوب و شناخته شده در ایران است اگر طعم قهوه ترک را در خود ترکیه چشیده باشید و قهوه ترک رایج ترک ها را خورده باشید حتما متوجه میشوید که قهوه آنها غلظتی کمتر از آنچه ما در ایران به قهوه ترک می شناسیم دارد. لذا قهوه ترک ایرانی متفاوت از قهوه ترک ترکی است!از نظر بافت قهوه ترک آسیاب بیشتری شده و حالت پودری دارد درصد برشتگی و رست آن در حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد است و لذا رنگ روشن تری نسبت به انواع فرانسه دارد. برای دم آوردن آن فقط به قهوه جوش معمولی نیاز است. این نوع قهوه با تعجب از نامی که دارد بین ارمنیان ایران بسیار محبوب است. فال قهوه هم با استفاده از قهوه ترک انجام می شود که این موضوع هم خود به مقاله ای طولانی و تخصصی نیازمند است

( ( به حیاط نگاه کرد و قهوه خورد . "هر بار از قهوه ترک درست کردن نعیم تعریف می کنم چشماش برق می زند که " از خانم یاد گرفته ام . " مادرت از کی یاد گرفته؟ ". ) )
( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص 15. ) )


کلمات دیگر: