کلمه جو
صفحه اصلی

بابونه گاوی

فارسی به انگلیسی

motherwort

فرهنگ فارسی

گلی است درونش زرد و بیرونش سفید

لغت نامه دهخدا

بابونه گاوی.[ ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) گلی است بیرونش سفید و اندرونش زرد میباشد و آنرا بعربی حبق البقر و اصداق المرض گویند. ( برهان ). گاوچشم. اقحوان البقر. کافوری. دارای ساقه های بلند و معطر که بر ضد کرم بکار میرود. ( گیاه شناسی گل گلاب ص 265 ). تیره : سینانتره - رادیه. قسمت قابل مصرف : گل. ماده مؤثره : اسانس. ( کارآموزی داروسازی ص 199 ). دارای برگهای سفید وسط زرد و پُرپَر است. بوته آن بزرگتر از بابونه معمولی است و به ارتفاع نیم متر میرسد. بعض اقسام آن در گل کاری بکارمیرود. ( فرهنگ روستائی ص 299 ).

دانشنامه عمومی

Chrysanthemum parthenium (L.) Bernh.Matricaria parthenium L.Pyrethrum parthenium (L.) Sm.
ممانعت از اتصال سروتونین به گیرنده اش
بابونه گاوی، مخلصه (نام علمی: Tanacetum parthenium) یا مترادف آن (نام علمی: Matricaria parthenium) یک گونه از سرده مینا و از گیاهان دارویی است که در درمان میگرن و بعضی بیماریهای التهابی مورد استفاده قرار می گیرد. فوق العاده تب بر است و برای رفع سردرد خوب است.
این گیاه از جنس بابونه های گاوی (Tanacetum) و از تیرهٔ گل ستاره ای ها است.
بابونه گاوی در نواحی مرتفع ایران از جمله در بلندی های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد و در روستای لیند سوادکوه با ارتفاع ۲۰۰۰ متر در استان مازندران می روید.

دانشنامه آزاد فارسی

بابونۀ گاوی
گیاهی با نام علمی Tanacetum parthenium متعلّق به تیرۀ کاسنی (مرکبان). این گیاه، یک ساله، معطّر و ۴۰ سانتی متر ارتفاع دارد و دارای دو نوع گل، یکی زبانه ای و سفیدرنگ و دیگر لوله ای و زردرنگ و برگ هایی با بریدگی های باریک و دراز است و به صورت خودرو در اطراف مزارع و زمین های بایر و مکان های دیگر می روید. یونانیان این گیاه و دیگر انواع بابونه را، از قدیم الایام و حداقل از قرن اول میلادی، به عنوان داروهای مدر، صفرابر و قاعده آور استفاده می کرده اند.


کلمات دیگر: