کلمه جو
صفحه اصلی

عبدالطالب ذکی

دانشنامه عمومی

عبدالطالب ذکی فرزند عبدالواحد (زاده ۱۳۳۹ در قریه میانه قد، فولادی مرکز ولایت بامیان - دیر ۱۳۷۷) از فرماندهان جهادی حزب وحدت اسلامی افغانستان بود. او به مدت ۴ سال از ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۷ والی بامیان بود.
نشریه امروز ما؛ ارگان نشراتی حزب وحدت در پیشاور شماره ۴ سال ۱۳۷۴
مقالهٔ آقای خراسانی منتشر شده در مجلهٔ میهن، ارگان نشراتی مجاهدین افغانستان
نگاهی به برخی فعالیت ها و خدمات شهید ذکی، «بنیاد علمی- فرهنگی راه روشن»
سال های تجاوز و مقاومت، محمد اکرام اندیشمند
شهید عبدالطالب ذکی، والی سابق بامیان، مجاهد نستوه، مبارز دلیر، خدمتگزار دلسوز برای اهالی بامیان بود. شخصیتی که امروز جای خالی اش در جان یا به خوبی احساس می شود. وی مبارزات سیاسی و جهادی خویش را از همان آغاز کودتای کمونیستی شروع کرد. در دوران جهاد یکی از فرماندهان مؤثر در صحنه های نبرد در ولایت بامیان محسوب می شد. در سال های پس از جهاد نیز به عنوان یکی از شخصیت های تأثیرگذار درعرصه سیاستگذاری در بامیان مطرح بود.
پس از آن که شهید ذکی، در سال ۱۳۷۴ به عنوان والی بامیان منصوب گردید؛ وی از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را برد و خدمات ارزنده ای را جهت بازسازی در ولایت بامیان انجام داد. در طول سه سال، علی رغم آن که بامیان از هرسو، مورد تهاجم طالبان بود؛و مخالفت های از درون حکومت محلی وی با حداقل امکانات آن روز، خدمات ارزنده و قابل توجهی درعرصه های سازندگی و فرهنگی انجام داد، که می تواند الگویی خوبی برای مسئولان فعلی باشد. این خدمات یا به طور مستقیم با مدیریت ایشان انجام می شد یا وی یکی از عوامل تأثیرگذار در اجرای آن ها بود. اینک به موارد مهم خدمات ایشان در عرصه ای سازندگی و فرهنگی اشاره می گردد.
۱. تأسیس بازار جدید بامیان: با توجه به فرسودگی و عدم موقعیت مناسب بازار قدیم، مسئولان ولایت، در سال ۱۳۷۵ اقدام به تأسیس بازار جدید در مرکز بامیان نمودند. این پروژه در مدت زمان خیلی کوتاه، و در موقعیت بسیار مناسبی به مرحله اجراء درآمد. تا کنون که ۱۸ سال از تأسیس آن می گذرد، به عنوان تنها بازار بامیان مطرح است.

پیشنهاد کاربران

واقع امروز جای خالی او در سراسر افغانستان و به خصوص بامیان حس میگردد
دولتمردان باید از او الگو بگیرد


کلمات دیگر: