کلمه جو
صفحه اصلی

جوشقان

فارسی به انگلیسی

jowshaqan

فرهنگ فارسی

قصبه جزئ دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان کاشان دارای ۲۹٠٠ سکنه .

لغت نامه دهخدا

جوشقان . [ ج َ ش ِ ] (اِخ ) دهی از دهستان شقان بخش اسفراین شهرستان بجنورد. جلگه و سردسیری . سکنه ٔ آن 180 تن . آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، بنشن و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی قالیچه بافی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


جوشقان . [ ج َ ش ِ ] (اِخ ) دهی است از دهستان میان آباد بخش اسفراین شهرستان بجنورد. جلگه و معتدل .سکنه ٔ آن 696 تن . آب آن از رودخانه و محصول آن غلات و بنشن و زیره و میوه جات و شغل اهالی زراعت و مالداری و صنایع دستی قالیچه بافی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9). و رجوع به مرآت البلدان ج 4 ص 287 شود.


جوشقان . [ ج َ ش ِ] (اِخ ) نام یکی از دهستان های بخش میمه ٔ شهرستان کاشان . همچنین نام قصبه ایست . این دهستان در شمال خاوری میمه در دره و دامنه ٔ باختری کوهستان قمصر واقع است . هوای آن سردسیری خوش آب وهوا. آب آن از چشمه سارها و قنوات . محصول عمده ٔ آن غلات ، حبوبات ، لبنیات است . این دهستان از 12 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 7هزار نفر و مرکز دهستان قصبه ٔ جوشقان مشهور به جوشقان قالی و قراء مهم آن بشرح زیر است : کامو واقع در 26هزارگزی شمال خاوری میمه و آرزان در 36هزارگزی شمال میمه . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


جوشقان. [ ج َ ش ِ ] ( اِخ ) قصبه ای است جزء دهستان رزقچای بخش نوبران شهرستان ساوه دارای 1544 تن سکنه. آب آن از قنات و زه آب رودخانه مزدقان و محصول آن غلات ، بادام ، بنشن ، گردو، انگور و شغل اهالی زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

جوشقان. [ ج َ ش ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان شقان بخش اسفراین شهرستان بجنورد. جلگه و سردسیری. سکنه آن 180 تن. آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، بنشن و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی قالیچه بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

جوشقان. [ ج َ ش ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان میان آباد بخش اسفراین شهرستان بجنورد. جلگه و معتدل.سکنه آن 696 تن. آب آن از رودخانه و محصول آن غلات و بنشن و زیره و میوه جات و شغل اهالی زراعت و مالداری و صنایع دستی قالیچه بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ). و رجوع به مرآت البلدان ج 4 ص 287 شود.

جوشقان. [ ج َ ش ِ] ( اِخ ) نام یکی از دهستان های بخش میمه شهرستان کاشان. همچنین نام قصبه ایست. این دهستان در شمال خاوری میمه در دره و دامنه باختری کوهستان قمصر واقع است. هوای آن سردسیری خوش آب وهوا. آب آن از چشمه سارها و قنوات. محصول عمده آن غلات ، حبوبات ، لبنیات است. این دهستان از 12 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 7هزار نفر و مرکز دهستان قصبه جوشقان مشهور به جوشقان قالی و قراء مهم آن بشرح زیر است : کامو واقع در 26هزارگزی شمال خاوری میمه و آرزان در 36هزارگزی شمال میمه. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

جوشقان. [ ج َ ش ِ ] ( اِخ ) قصبه مرکزی دهستان تابع بخش میمه شهرستان کاشان و به جوشقان قالی معروف است. در شهرستان کاشان دو جوشقان وجود دارد، جوشقان دهستان نیاسر را بواسطه نزدیکی به قصبه استرک ، جوشقان استرک و جوشقان میمه را بواسطه معروفیت قالی آن جوشقان قالی مینامند. این قصبه در 18هزارگزی شمال میمه واقع و دارای 2766 تن جمعیت است. آب قصبه از 7رشته قنات و رودخانه کن تأمین میگردد. محصول عمده آن غلات ، حبوبات ، انگور و سیب زمینی و میوه جات سردسیری و لبنیات و صنایع دستی قالی بافی بدون نقشه و کرباس بافی است. قالیهای نقش جوشقان در کشور معروف است. خط تلفن کاشان به میمه از این قصبه میگذرد. راه فرعی ماشین رو به میمه و دبستان و 20 باب دکان دارد. مزارع چوگان ، روانج و چند مزرعه کوچک دیگر جزء این قصبه است. از آثار قدیم برج خرابه روی تپه مجاور و بنای امام زاده آن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

جوشقان . [ ج َ ش ِ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکزی دهستان تابع بخش میمه ٔ شهرستان کاشان و به جوشقان قالی معروف است . در شهرستان کاشان دو جوشقان وجود دارد، جوشقان دهستان نیاسر را بواسطه ٔ نزدیکی به قصبه ٔ استرک ، جوشقان استرک و جوشقان میمه را بواسطه ٔ معروفیت قالی آن جوشقان قالی مینامند. این قصبه در 18هزارگزی شمال میمه واقع و دارای 2766 تن جمعیت است . آب قصبه از 7رشته قنات و رودخانه ٔ کن تأمین میگردد. محصول عمده ٔ آن غلات ، حبوبات ، انگور و سیب زمینی و میوه جات سردسیری و لبنیات و صنایع دستی قالی بافی بدون نقشه و کرباس بافی است . قالیهای نقش جوشقان در کشور معروف است . خط تلفن کاشان به میمه از این قصبه میگذرد. راه فرعی ماشین رو به میمه و دبستان و 20 باب دکان دارد. مزارع چوگان ، روانج و چند مزرعه ٔ کوچک دیگر جزء این قصبه است . از آثار قدیم برج خرابه روی تپه ٔ مجاور و بنای امام زاده ٔ آن است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


جوشقان . [ ج َ ش ِ ] (اِخ ) قصبه ای است جزء دهستان رزقچای بخش نوبران شهرستان ساوه دارای 1544 تن سکنه . آب آن از قنات و زه آب رودخانه ٔ مزدقان و محصول آن غلات ، بادام ، بنشن ، گردو، انگور و شغل اهالی زراعت و گله داری است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).


جوشقان . [ ج َ ش ِ ] (اِخ ) قصبه ای جزء دهستان حومه ٔ بخش مرکزی شهرستان کاشان دارای 2900 تن سکنه . آب آن از چشمه و محصول عمده ٔ آن غلات ، پنبه ، انار، انجیر و میوه جات دیگر. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان قالی بافی است . راه فرعی بکاشان از طریق راوند و دبستان دارد. مزارع فتح آباد و افضل آباد جزء این قصبه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


دانشنامه عمومی

جوشقان می تواند به یکی از مکان های زیر اشاره داشته باشد:
جوشقان (اسفراین)
جوشقان (ساوه)
جوشقان استرک
جوشقان قالی

پیشنهاد کاربران

در پارسی " کوشکگان " یا " جوشگان" ، کوشک به تختگاه فرمانروای و جایگاه دیوانی گفته می شود و با پسوند " گان " به چم جای کوشک ها و یا جای چشمه های جوشان می باشد.

وجه تسمیه جوشقان. به اختصار، چون کرمانج هایی که شاه عباس برای مقابله باهجوم ازبک ها به اسفراین آورده بود دراین منطقه از اسفراین درمقابل ازبک ها ( ۱۰۰۰ ه ش ) جنگیدن وجنگ سختی درگرفت واز هردو طرف عده زیادی کشته شدند به
همین خاطر این روستا به جش قان یعنی" جشن خون" معروف شد. یعنی کرمانجها کشته شدند وازبک ها جشن خون گرفتند. واین منطقه مشهور به" جوشقان "شد. قان در زبان ترکی یعنی خون.


کلمات دیگر: