کلمه جو
صفحه اصلی

لهاسا

فرهنگ فارسی

مرکز استان تبت در کشور چین ۷٠٠٠٠ سکنه . لهاسا مرکز بتخانه های لاماست و هر ساله عده زیادی از لامائیان بزیارت بتخانه ها به لهاسا میروند .
شهرکیست و اندور وی بتخانه هاست و یک مزکت مسلمانانست و اندر وی مسلمانانند .

لغت نامه دهخدا

لهاسا. [ ل َ ] ( اِخ ) شهرکی است و اندر وی بتخانه هاست و یک مزکت مسلمانان است و اندر وی مسلمانانند. ( حدود العالم ). نام پایتخت تبت به آسیا، دارای سی هزار سکنه است. کثیری از پیروان لاما بلاانقطاع آنجا به زیارت روند.

دانشنامه عمومی

لهاسا (در تبتی: ལྷ་ས་، چینی: 拉萨.pinyin:Lāsà) پایتخت تبت و دومین شهر بزرگ فلات تبت و مرکز معنوی دین بودایی است. هم اکنون شهر لهاسا در پی اشغال نظامی تبت توسط جمهوری خلق چین، به عنوان مرکز استان تبت نامیده می شود.نمایی از خیابان اصلی شهر لهاسا   دورنمایی از صومعه قصر پوتالا                 موزه لهاسا   فرودگاه لهاسا گونگار   ایستگاه راه آهن لهاسا   یکی از خیابان های اصلی
راهبان بودایی در اعتراض به سیاست های جمهوری خلق چین در اشغال تبت، هرساله اعتراض خود را به حاکمیت ۶۰ ساله چین با موجی از خودسوزی ها نشان می دهند.
نمایی از خیابان اصلی شهر لهاسا
دورنمایی از صومعه قصر پوتالا

دانشنامه آزاد فارسی

لِهاسا (Lhasa)
قصر پوتالا
قصر پوتالا، (معروف به شهر ممنوع) مرکز ناحیۀ خودمختار تبت، در چین، در ارتفاع ۵هزار متری از سطح دریا، با ۱۲۴هزار نفر جمعیت (۱۹۹۲). فرآورده های آن شامل صنایع دستی و صنایع سبک است. لهاسا، شهر مقدس آیین لاما (لامائیسم)، تا ۱۹۰۴ به روی خارجیان بسته بود. این شهر و سایر بخش های تبت در ۱۹۵۰ـ۱۹۵۱ به تصرف چین درآمدند و دالایی لاما، رهبر دنیوی و معنوی کشور، در ۱۹۵۹ پس از قیام مردمی برضد حکومت چین از لهاسا گریخت.


کلمات دیگر: