کلمه جو
صفحه اصلی

پورپورا

فرهنگ فارسی

نیکلا آهنگساز و ترانه ساز موسیقی دینی ( و. ناپل ۱۶۸۶ - ف. ۱۷۶۶ م . )
( اسم ) عارضه ای که در دنبال بعضی از امراض عفونی ( از قبیل حصبه و تبهای بثوری و غیره ) در مریض موجب خونریزی زیر جلدی شود. علامتاین خونریزی دانه ها و لکه های قرمز رنگی است که با فشار انگشت محو نمیشود و پس از چند روز محل این لکه هاتیره و کبود شده محو میگردد خونریزی زیر جلد دائ الفرافیر نزف الدم زیر جلدی .

فرهنگ معین

(پُ پُ ) (اِ. ) عارضه ای که در دنبال بعضی از امراض عفونی (از قبیل حصبه و بت های بثوری و غیره ) در مریض موجب خونریزی زیر جلدی شود. علامت این خونریزی دانه ها و لکه های قرمز رنگی است که با فشار انگشت محو نمی شود و پس از چند روز محل این لکه ها تیره و کبود شده

(پُ پُ) (اِ.) عارضه ای که در دنبال بعضی از امراض عفونی (از قبیل حصبه و بت های بثوری و غیره ) در مریض موجب خونریزی زیر جلدی شود. علامت این خونریزی دانه ها و لکه های قرمز رنگی است که با فشار انگشت محو نمی شود و پس از چند روز محل این لکه ها تیره و کبود شده محو می گردد؛ خونریزی زیر جلد، داءالفرافیر، نزف الدم زیر جلدی .


لغت نامه دهخدا

پورپورا. [ پ ُ پ ُ ] ( اِخ ) ( نیکلا ) ترانه ساز و آهنگ ساز موسیقی مذهبی. مولد ناپل ( 1686 - 1766 م. ).

دانشنامه عمومی

معمولاً وجود اختلالات و نارسایی های انعقاد خون (هموستاز) به صورت خون ریزی زیرپوستی و کبودشدگی مخاطی بروز می یابد به خصوص اگر دلیل اختلال انعقاد خون کاهش تعداد پلاکتهای خون (ترومبوسیتوپنی) یا عدم عملکرد صحیح پلاکتها باشد. این لکه های خون ریزی زیرپوستی (وگاه زیر مخاطی) که با فشار موضعی از بین نمی روند بر اساس اندازه به نامهای پتشی، پورپورا و اکیموز نام گذاری می شوند. لکه های بین ۲ میلی متر تا یک سانتی متر قطر را پورپورا (به انگلیسی: purpura) می نامند. معمولاً پورپورا در نواحی با افزایش فشار هیدرواستاتیک مانند پاها یا دور چشم (پلکها) بیشتر دیده می شود. لکه ها قرمز تا صورتی رنگ هستند.
هماتوم
پورپورا یا پتشی به خودی خود بی خطر هستند ولی ممکن است علامت یک بیماری زمینه ای مهم باشند.
علل پوپورا بسیار متنوع است ولی شایعترین علت پیری است. پورپورای پیری در نتیجه ضعیف شدن بافتهای حمایت کننده عروق خونی زیرپوستی است. این عروق ضعیف شده مستعد آسیب و خون ریزی می گردند.در برخی از بیماریها مانند پورپورای ترومبوسیتوپنیک، پورپورای هنوخ شوئن لاین، تروما، الکلیسم مزمن، مصرف داروهای ضدانعقاد خون برخی داروهای مدر و آنتی بیوتیکها، برخی بدخیمی ها مانند لوسمی، برخی عفونتها مانند مننگوکوک اختلالات خودایمنی، انعقاد درون رگی منتشر (DIC) و … پورپورا دیده می شود.
در اختلالات پلاکتی معمولاً زمان سیلان خون (BT) در آزمایش خون افزایش یافته است و خون ریزی اصطلاحاً دیر بند می آید.

دانشنامه آزاد فارسی

پورْپورا (purpura)
حالتی که در آن، خون ریزی های موضعی خود به خود لکه هایی کبود در پوست و غشاهای مخاطی ایجاد می کند. پورپورا ممکن است مانند آنچه گاه در افراد مسن دیده می شود، بی خطر باشد. این حالت گاهی ناشی از بیماری، حساسیت یا واکنش دارویی است.

پیشنهاد کاربران

خونریزی


کلمات دیگر: