کلمه جو
صفحه اصلی

طلال اسد

دانشنامه عمومی

طلال اسد (۱۹۳۲ - ) یک انسان شناس است که در مرکز دانش آموختگان دانشگاه شهری نیویورک کار می کند.
طلال اسد در ارتباط با مطالعات پسااستعماری، مسیحیت، اسلام و مطالعات آیین مشارکت تئوریک داشته و در دورهٔ اخیر فکری اش به انسان شناسی سکولاریسم دست زده است. طلال اسد از روش تبارشناسی که به وسیلهٔ فردیریش نیچه توسعه یافت و توسط میشل فوکو برجسته شد، استفاده می کند و آن را از نظر مقایسه چنان پیچیده می کند که شماری از انسان شناسان، متألهان، فیلسوفان و دانشمندان علوم سیاسی آن را به عنوان پس زمینهٔ آزمون نشده ای از تفکر، داوری و کنش درمی یابند. او از این طریق در جایی که مخالفت یا بی تفاتی تعمدی غلبه می یابد، امکانات جدیدی را برای ارتباط، اتصال و ابداع خلاقانه می گشاید.
پژوهش درازمدت او دگردیسی قانون مذهبی (شریعت) را در سده های نوزدهم و بیستم در مصر مورد بررسی قرار می دهد و به صورت ویژه به برهان هایی دربارهٔ آنچه که تغییر مترقی و سکولار را شکل می دهد ارجاع می دهد.

نقل قول ها

طلال اسد (۱۹۳۳) یک انسان شناس در مرکز تحصیلات تکمیلی CUNY.
• «مشکل گزارش های نقض حقوق بشر این است که مسئولیت تمامی درد و رنج ملت ها به حکومت ها محول می شود. البته دلایل تاریخی و سیاسی برای این طرز تفکر وجود دارد ولی در وضعیت فعلی جهان این مفهوم هیچ کمکی به فهم چگونگی نقض حقوق مردم نمی کند. این تلقی که ضعف آموزش و پرورش و فقر و بدبختی مردم فقط به خود این کشورها مربوط می شود بسیار مسخره است. البته که ما در غرب با تفاخر می پذیریم که به جهان سوم کمک کنیم و جهان سوم هم باید بپذیرد که از سیاست های بنیاد بین المللی پول و بانک جهانی که به آنها وام می دهند پیروی کند. اما فرای این قضیه، تلقی ما این است که این خود کشورهای جهان سوم هستند که مسئول بدبختی ها و نقض حقوق بشرشان هستند. یا به عبارت دیگر کشورهای غربی هیچ مسئولیتی در قبال نقض حقوق بشر در کشورهای جهان سوم ندارند.»


کلمات دیگر: