کلمه جو
صفحه اصلی

ابراهیم مختاری

دانشنامه عمومی

ابراهیم مختاری (زاده ۱۳۲۶ بابل) کارگردان و مستندساز ایرانی است. او عضو هیئت مؤسس انجمن مستندسازان سینمای ایران است و در سال ۱۳۹۳ به عنوان رئیس هیئت مدیره خانه سینما انتخاب شد.
چابک سوار (ات اغلان): ۱۶ میلی متری، رنگی، ۲۷ دقیقه، ۱۳۵۴
سبزوار، ۱۶ میلی متری، رنگی، ۳۰ دقیقه، ۱۳۵۵
خاویار: ۱۶ میلی متری، رنگی، ۳۰ دقیقه، ۱۳۵۸
نان بلوچی: ۱۶ میلی متری، رنگی، ۳۰ دقیقه، ۱۳۵۹
اجاره نشینی: ۱۶ میلی متری، سیاه و سفید، ۴۱ دقیقه، ۱۳۶۱
یک سفر صیادی: ۱۶ میلی متری، رنگی، ۲۸ دقیقه، ۱۳۶۵
زعفران: ۱۶ میلی متری، رنگی، ۴۰ دقیقه، ۱۳۶۹، به تهیه کنندگی مؤسسه فرهنگ و هنر رها فیلم
ملا خدیجه و بچه ها: ۱۶ میلی متری، رنگی، ۲۶ دقیقه، ۱۳۷۵
مکرمه، خاطرات و رؤیاها: ویدئو بتا کم، رنگی، ۴۸ دقیقه، ۱۳۷۸، به تهیه کنندگی ابراهیم مختاری
زینت؛ یک روز به خصوص: ویدئو بتا کم، رنگی، ۵۳ دقیقه، ۱۳۷۹
ابراهیم مختاری در سی ام آبان ماه سال ۱۳۲۶ در بابل به دنیا آمد. مختاری در سال ۱۳۵۱ از مدرسه عالی تلویزیون و سینما فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۵۷ لیسانس خود را از دانشگاه پاریس هشت گرفت. او از سال ۱۳۵۱ کار خود را با نویسندگی و کارگردانی آغاز کرد و به فیلم سازی مستند و بعد داستانی روی آورد.در سال ۱۳۷۲ نخستین فیلم سینمایی خود را به نام «زینت» ساخت که در بخش هفتهٔ منتقدان جشنوارهٔ کن سال ۱۹۹۴ به نمایش درآمد.وی هم چنین در فیلم شطرنج باد و مجموعه های تلویزیونی دلیران تنگستان (قسمت دهم) و سمک عیار (قسمت هشتم) دستیار کارگردان بود.
جایزه غزال زرین جشنواره بین المللی فیلم سبز برای فیلم «برگ جان»(۱۳۹۶)

نقل قول ها

ابراهیم مختاری (۲۲ نوامبر ۱۹۴۷، بابُل) کارگردان، فیلم ساز مستند و مؤلف ایرانی است.
• «وقتی به موضوعی برمی خورم که حس می کنم این را باید به دیگران هم عرضه کرد، ارزش عرضه به جامعه را دارد و اشتیاق مرا بیدار می کند، دست به کار می شوم.»• «برای من آن واقعیتی که حقیقت عمیقی را تجلی می دهد، جذاب است. حقیقتی که پایدار است و شاید به بیان دیگری ما به آن خیلی نیازمندیم. می کوشم اگر بتوانم این حقایق را که با بنیادهای فرهنگی و جهان بینی ما ارتباط دارد در سینما بسازم.»• «واقعیت امر کثیری است؛ من به سلیقه و دیدگاه خودم آن تکه هایی از واقعیت را که گمان می کنم می تواند حقیقت دلخواه من را متبلور کند، گردآوری می کنم. بعد باید بکوشم کاری کنم تا شکل داستانی و جذابی برای شخص ثالث هم داشته باشد. با بضاعت خودم تمام کوششم در این جهت است؛ کوششم این است که تماشاگر بیشتری داشته باشم ولی اگر جذب تماشاگر بخواهد صدمه بزند، رهایش می کنم.»• «سعی می کنم از ذوق زدگی یا ذوق زده کردن تماشاگر یا بازی کردن با احساسات تماشاگر پرهیز کنم؛ چون تأثیرگذاری اثر در زمان را کاهش می دهد.»• «گمان می کنم واقعیت اگر خالی از تخیل باشد، چندان جذاب نیست.»• «سینمای ایران مثل یک باغ است، در این باغ باید اجازه دهیم همه جور محصولی وجود داشته باشد. باید این مجموعه را یک جوری کمک کنیم که خاصیت باغ بودنش را داشته باشد. تماشاگری هم که به این باغ می آید؛ محصول خودش را پیدا می کند.»• «وقتی که شما دارید فیلم را می سازید، نمی دانید که چه اتفاقی برایش می افتد.»در مصاحبه با ؛ چاپ ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶/ ۲۷ آوریل ۲۰۱۷ -> شرق


کلمات دیگر: