کلمه جو
صفحه اصلی

نادر فتوره چی

دانشنامه عمومی

نادر فتوره چی (زاده ۱۳۵۶ تهران) روزنامه نگار، مترجم و نویسنده ایرانی است.مقالات وی عموماً در خصوص مباحث سیاسی، هنری، اجتماعی و فلسفی است.وی از مخالفان سرسخت نظام سرمایه داری و بازار آزاد است.همچنین وی منتقد اغلب سلبریتی های حکومتی ایران بوده و نقدهایش به سلبریتی ها طرفداران زیادی دارد.فتوره چی به دلیل نقدهایش از حکومت جمهوری اسلامی در سال 1397 در زندان فشافویه حبس گردید.در حال حاضر عمده فعالیت وی در توئیتر و اینستاگرام است.
فتوره چی، نادر (۱۳۸۸). ترور و تفکر. تهران: نشر چشمه. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۶۲-۶۷۵-۴.
برناسکونی، رابرت (۱۳۹۰). چگونه سارتر بخوانیم؟. ترجمهٔ نادر فتوره چی، علیرضا علیخانی فرد. تهران: رخ داد نو. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۶۲۵-۷۲-۱.
مارکوزه، هربرت (۱۳۹۰). سیاست و نظریه: مناظره ای با حضور هربرت مارکوزه، یورگن هابرماس، هاینز لوباش و تلمان اشپنگر. ترجمهٔ نادر فتوره چی. تهران: رشد آموزش. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۹۵۶۲۹-۳-۳.
جون، کوبژک (۱۳۹۰). سایه های نوآر. ترجمهٔ گروهی به ویراستاری مازیار اسلامی. تهران: مینوی خرد. شابک ۹۷۸۹۷۸-۶۰۰-۶۲۲۰-۰۰-۰ مقدار |شابک= را بررسی کنید: length (کمک).
نام های سیاست. ترجمهٔ گروهی به ویراستاری مراد فرهادپور، بارانه عمادیان، آرش ویسی. تهران: بیدگل. ۱۳۹۱. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۱۹۳-۷۳-۲.
فتوره چی، نادر، میانمایگی (رساله ای انتقادی دربارهٔ فرهنگ، سیاست و زندگی) که از اینستاگرام وی به صورت رایگان عرضه شد.
فتوره چی کار نویسندگی در مطبوعات را با روزنامه صبح امروز آغاز کرد، وی سابقه همکاری با روزنامه هایِ شرق، بهار، آفتاب امروز، دوران امروز، بنیان، توسعه، سرمایه را دارد. در دی ماه ۱۳۹۳ بهاره رهنما و پیمان قاسم خانی از نادر فتوره چی به علت یادداشت هایش در فیسبوک که رهنما را به فرصت طلبی برای مطرح شدن، متهم کرده بود، شکایت کردند.

نقل قول ها

نادر فتوره چی (۱۳۵۶ /۱۹۷۸) روزنامه نگار، مترجم و نویسنده ایرانی.
• «جهان واقعیت هر روز به نسخه ای که هالیوود از آن ارایه می کند، شبیه تر می شود.»• «روایت هالیوود از واقعیت اما همواره تحریف شده است.»• «هالیوود بدجور دروغ می گوید. هالیوود به عنوان بخشی از «آپاراتوس» یا همان دم و دستگاه ایدئولوژیک تمدن «پایان تاریخ»؛ همچون «فاکس نیوز» و «سی. ان. ان» و «بی. بی. سی» یا همان «پاسداران» نظم نوین جهانی، اجازه ندارد حقیقت را بگوید: نه! این اهریمنان آخرین محصولات پست مدرن همان تمدنی اند که سودش در بالا بردن «هیجان کاذب» دیالکتیک هدونیسم مصرف گرا و نیهیلیسم کور تضمین می شود.»• «از زمان رونمایی از دشمنان جدید «تمدن لیبرال دموکراسی» در یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱، این مردان سیاه پوش و نقابدار عرب زبان اند که جای «آدم بد» های قبلی، یعنی مأموران خنگ و مست و زن باره «کا. گ. ب» را در فیلم های هالیوودی گرفته اند. «آدم بد» های جدید، همچون نسخه روسی شان، زبان انگلیسی را با لهجه ای احمقانه حرف می زنند و تقریباً در تمامی فیلم های ژانر «اکشن»، سه کلمه «سلام علیکم»، «جیهاد» و «الله اکبر» را طوری تلفظ می کنند که دستشان برای ابرقهرمانان تروتمیز و شیک پوش و خیرخواه غربی به سرعت رو می شود.»• «چندان عجیب نیست که کاپیتالیسم با مقوله مواد مخدر رابطه ای دوگانه دارد؛ از یکسو معتادان را موجوداتی رقت بار و بیمار معرفی می کند که چیزی جز وبال گردن حرکت سرمایه و تولید نیستند و از دیگر سو، چرخه مالی قاچاق مواد مخدر، پس از بانکداری پرسودترین چرخه است.»• «داعش چیزی جز یک «ایماژ هالیوودی» نیست. نیهیلیسمی کور که در مقام یک «تصویر»، برساخته همان ساختاری است که ادعای نابودی اش را دارد، اما عملاً با افتادن در بازی «تولید تصویر» به وجه برسازنده آن تبدیل شده است. برای فهم این واقعیت ساده، کافی است شبکه یوتیوب و رسانه هایی چون بی. بی. سی و سی. ان. ان برای مدتی فیلم هایی را که از طرف این گروه با هدف «جلب توجه» از طریق بالابردن ضریب وحشی گری منتشر می شوند پخش نکنند تا هستی ناچیز مادی و سیاسی آنان برملا شود.»• «توحش داعش و ولعی که لیبرال دموکراسی برای بازنمایی آن دارد، درست در شرایطی است که جهان از ریودوژانیرو گرفته تا استانبول، به عرصه پیکار مردم با نیروهای انتزاعی قدرت و سرمایه تبدیل شده است.»


کلمات دیگر: