کلمه جو
صفحه اصلی

عباس حری

دانشنامه عمومی

دکتر عباس حُرّی (زادهٔ ۱۵ اسفند ۱۳۱۵ در مشهد — درگذشتهٔ ۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ در تهران)، دانشمند علوم کتابداری و اطلاع رسانی و استاد دانشگاه تهران و طراح نظریهٔ اطلاع شناسی بود.
جزیرهٔ دانش
وب گاه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد
او در مشهد در خانواده ای روحانی به دنیا آمد. وی از نسل شیخ حر عاملی، دانشمند لبنانیِ قرن یازدهم هجری و مدفون در مشهد و صاحب وسائل الشیعه می باشد. در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه مشهد در مقطع لیسانس رشتهٔ زبان و ادبیات انگلیسی، در سال ۱۳۵۲ از دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس رشتهٔ کتابداری و در سال ۱۳۶۰ (۱۹۸۱) از دانشگاه کیس وسترن رزرو آمریکا در مقطع دکترای کتابداری فارغ التحصیل شد. رسالهٔ دکتری وی در مورد مقایسهٔ شبهاهت های استنادی و شباهت واژگان نمایه برای ربط دادن مدارک مرتبط از حیث موضوعی بود. وی از ۱۳۵۳ استاد دانشگاه تهران شد.
حُرّی از اولین دانش آموختگان کتابداری نوین در ایران بود و در پیشبرد آموزش و پژوهش دراین رشته در کشور تلاش زیاد نمود. وی به عنوان سردبیر، مدیرمسئول و عضو هیئت تحریریهٔ چندین مجلهٔ علمی از جمله اطلاع شناسی فعالیت کرده است و نیز طراح نظریهٔ اطلاع شناسی است.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، طی مراسمی در ۱۵ اسفند ۱۳۸۵، دقیقاً در هفتادمین سالروز تولد وی، از ۴۰ سال تلاش و فعالیت علمی او تجلیل به عمل آورد. وی مدتی در دانشکدهٔ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد تدریس کرد.

نقل قول ها

عبّاس حُرّی (۶ مارس ۱۹۳۷، مشهد – ۲۷ آوریل ۲۰۱۳، تهران) دانشمند علوم کتابداری و اطلاع رسانی، دانشنامه نویس، روزنامه نگار و استاد دانشگاه ایرانی با پیشینهٔ آموزگاری، ترجمه و ویراستاری بود.
• «علم تابع ذهن انسانهاست. علم در فضا و خلاء به وجود نمی آید و تا زمانی که در ذهن صاحب علم است فقط برای او قابل شناسایی است. بسیاری از اهالی علم معتقدند که این علم بخشی از علم است و هنوز به عینیت نرسیده است.»• «علم برای اینکه به عینیت برسد باید از ذهن صاحب آن خارج شود و با نهادها و شناسه هایی برای دیگران قابل درک باشد چون تا زمانی که یک اندیشه توسط آحاد جامعه ارزیابی نشود و محک نخورد عینیت نخواهد یافت.»• «اولین گام در ترویج علم این است که اندیشه خود را به نگارش درآوریم؛ بنابراین می توان گفت ترویج استمرار اندیشه‏، نقطه آغازی است برای ترویج علم.»• «سه ویژگی برای ترویج علم وجود دارد که عبارتند از اشتمال، جهانشمولی و گشودگی.• «باید نسل جوان را از طریق برنامه ریزی های منسجم در امر ترویج علم، به تولیدکنندگان آینده علم تبدیل کرد چراکه رابطه ترویج علم و تولید علم، خطی نیست بلکه یک چرخه را طی می کند. اهمیت دیگر ترویج علم، ایجاد وحدت میان علوم مختلف است.»۲۲ مه ۲۰۱۰/ ۴ خرداد ۱۳۸۹


کلمات دیگر: