کلمه جو
صفحه اصلی

خانه سینمای ایران

دانشنامه عمومی

خانه سینما بزرگترین نهاد صنفی سینماگران ایران است.خانه سینما (از یک دهه قبل) جشنی را تحت عنوان جشن بزرگ سینمای ایران هر ساله برگزار می کند. ساختمان اصلی (شماره یک) و سالن اجتماعات (سالن سیف الله داد) خانه سینما، در خیابان بهار جنوبی قرار دارد.
گزارشی کامل از تمامی اتفاقات ۴۸ ساعت گذشته حول خانه سینما
تصاویر اعتراضی اجتماع سینماگران در مقابل خانه سینما خبرگزاری تسنیم
خانه سینما سال ۱۳۶۸ و در پس مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص ۲٪ از درآمد فروش سینما جهت بهبود وضعیت رفاهی و صنفی شاغلان سینما تأسیس شد.سه سال بعد هیئت مؤسس خانه سینما با حضور مدیران دولتی راه اندازی شد. (فخرالدین انوار (معاون سینمایی وقت وزارت ارشاد)، سید محمد بهشتی (مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی) و محمد مهدی حیدریان (مدیرکل نظارت و ارزشیابی). اولین هیئت مدیره انتخابی در سال ۱۳۷۲ با حضور ۱۹ صنف مختلف تشکیل شد.
خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمای ایران، فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. در این سال اعضای هیئت مدیره که از سوی مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده بودند مسوولیت تأسیس این نهاد صنفی را برعهده داشتند. از زمان آغاز فعالیت خانه سینما به عنوان محل تجمع صنوف مختلف سینمایی، تا زمان اعلام تأسیس آن چهار سال طول کشید و این زمان شامل عضوگیری از اعضای صنف های مختلف سینما و معرفی بیشتر این نهاد به آن ها بود. به همین دلیل تاریخ فعالیت رسمی خانه سینما فروردین ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در ادارهٔ ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ ذکر شده است. از جمله اهداف اصلی تشکیل خانه سینما حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران حرفه ای تولید، توزیع و نمایش هنر/ صنعت سینما و همچنین ایجاد امنیت شغلی و تأمین اجتماعی و ارتقای سطح آموزشی و حرفه ای دست اندرکاران سینمای جمهوری اسلامی ایران است.
شورای داوری یکی از بخش های بسیار فعال خانه سینماست که شامل هفت نماینده منتخب از صنف های مختلف است و وظیفه اصلی آن رسیدگی و حل اختلاف میان اعضای صنوف سینمایی است. این شورا فعالیت خود را از سال ۱۳۷۵ آغاز کرده است.

نقل قول ها

خانه سینمای ایران بزرگترین نهاد صنفی سینماگران در ایران است.
• «خانه سینما از اول رفاقت هایش کمی بو داشت. همبستگی در آن وجود نداشت و به خاطر همین به راحتی به جان هم می افتند و اختلاف هایی به وجود می آورند که یکسری از آن وسط سود به دست بیاورند و از آب گل آلود ماهی بگیرند. ما بازیگران و عوامل و سینمایی ها باید به قدری رفاقت هایمان قوی باشد که چنین اتفاقاتی نیفتد. می رفتیم خانه سینما می نشستیم می دیدیم به جای اینکه از کار هم تعریف کنند و به هم بها بدهند و ارزش های کار هم را بکشند بالا و برای هم افتخار به وجود بیاورند، می نشستند مثل خاله زنک ها پنبه هم را می زدند. کار هم را مسخره می کردند.»• «خانه سینما تکلیفش با خودش مشخص نیست و مدام بین حرکت سیاسی یا صنفی در نوسان است. همیشه هم توسط یک باند تصرف شده است. طی این سال ها فکر نمی کنم آنها قدمی برای سینماگران برداشته باشند. خیلی مطالبات صنفی وجود دارد که عقب افتاده و هیچ راهکاری برایش چیده نشده است..»


کلمات دیگر: