کلمه جو
صفحه اصلی

ژرژ لوئی لکرک کنت دو بوفون

دانشنامه عمومی

بوفون (به فرانسوی: Buffon) نویسنده، ریاضی دان، زیست شناس و ستاره شناس قرن هجدهم میلادی اهل فرانسه است. او اولین کسی بود که به شکلی جدی تلاش کرد تا عمر زمین را محاسبه کند، و این کار را با استفاده از چند توپ آهنی، یک ساعت جیبی و کوره آهنگری انجام داد. آزمایش بر مبنای نظر ایزاک نیوتون انجام شد که گفته بود تصور کنید جهان روزی کره ای فلزی و آتشین بوده اگر بتوانید محاسبه کنید که چقدر طول می کشد تا از آن وضعیت به شکل امروزی برسد، یعنی توانسته اید عمر زمین را محاسبه کنید. بوفون متقاعد شده بود که با ثبت کردن زمان خنک شدن توپ های سرخ شده در اثر حرارت در اندازه های مختلف و سپس در نظر گرفتن بزرگی زمین نسبت به این توپ ها می توان فهمید که چقدر طول می کشد تا زمین خنک شده و آماده برای زندگی شود. نتیجه ای که بدست آورد ۷۴۸۳۲ سال بود. نکته مهم دربارهٔ کار او این است که با انجام آزمایش ها و انتشار نتایج آن ها باعث شروع پرسش ها و بحث هایی مهم در آنزمان شد، اما نه دربارهٔ عمر زمین بلکه دربارهٔ اینکه چرا و چگونه موجودات به وجود آمده اند. کتاب های «روح» و «تاریخ طبیعی» از جمله آثار وی می باشد.
فهرست نویسندگان قرن هجدهم میلادی فرانسه
فهرست نویسندگان فرانسه
وی به عنوان یک جانورشناس نقش مهمی در زیست شناسی و علم جانورشناسی ایفا کرده است. با تألیف یک دائرةالمعارف ۴۰ جلدی تلاش در معرفی گونه های جانداران کرد. بوفون اولین کسی بو که بحث تغییر در گونه ها را بیان کرد و با توجه به دیدمان مرجع آن دوران صحبت بسیار روشن گرایانه ای بوده است.
Story of Science , BBC , Documentary movies

نقل قول ها

ژرژ لویی لو کلر دو بوفون (به فرانسوی: Buffon) (زادهٔ ۱۷۰۷-درگذشت ۱۷۸۸) نویسنده، ریاضی دان، زیست شناس و ستاره شناس قرن هجدهم میلادی اهل فرانسه است.
• «خطای بزرگی است که کمال مطلوبی از روش علمی بسازیم و آن گاه سعی کنیم که همهٔ شاخه های تحقیق علمی را به زور در چهارچوب این روش بگنجانیم.» -> تاریخ طبیعی کلی و جزئی
• «شاید درست باشد که بگوییم آراءِ بوفون تا اندازه ای راه را برای نظریهٔ تکامل هموار کرد. با این همه، از اندیشهٔ سلسله یا زنجیری از انواع او نباید چنین نتیجه گرفت که او خود نیز معتقد به این نظریه بوده است. در حقیقت او بر این عقیده بود که به تدریج که شرایط خارجی امکان بقا فراهم آورده است، انواع متعدد موجودات زنده در یک رشتهٔ متمادی به وجود آمده اند؛ ولی او نمی گفت که یک نوع تحت تأثیر روند تغییر به صورت نوعی دیگر درمی آید. بلکه می گفت که مثال اعلایی از موجودات زنده که نمایندهٔ یگانگی مشیت الهی است می تواند صورت های عینی بیشماری به خود بگیرد؛ و با آنکه این انواع عینی ثابت و لایتغیر و انعطاف پذیر نیستند، آفرینش هر یک از آنها عملی است خاص خود.» -> فردریک کاپلستون


کلمات دیگر: