کلمه جو
صفحه اصلی

نادین گوردیمر

دانشنامه عمومی

نادین گوردیمر (به انگلیسی: Nadine Gordimer) (زاده ۲۰ نوامبر ۱۹۲۳ - درگذشته ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۴) نویسنده و فعال سیاسی اهل آفریقای جنوبی است که در سال ۱۹۹۱ برنده جایزه نوبل ادبیات شد. این نویسنده که یکی از چهره های سرشناس ادبیات جهان علیه آپارتاید بود.
روزهای فریبنده (۱۹۵۳)
سرزمین بیگانگان (۱۹۵۸)
فرصتی برای دوست داشتن (۱۹۶۳)
آخرین دنیای بورژوازی (۱۹۶۶)
محافظه کار (۱۹۷۴) برنده مشترک جایزه بوکر در سال ۱۹۷۴
دختر برگر (۱۹۷۹)
خانواده ژوئیه (۱۹۸۱)
یک ورزش طبیعی (طرفدار حفظ منابع طبیعی) (۱۹۸۷)
سرگذشت پسرم (۱۹۹۰)
هیچ کس همراهم نیست (۱۹۹۴)
گوردیمر در اکثر آثارش به مفاهیم اجتماعی و سیاسی به ویژه مسئلهٔ آپارتاید پرداخته و حتی در زمان برقراری آن رژیم، یکی از اعضای کنگره ملی آفریقا بود. برخی از آثار او مانند خانواده ژوئیه نیز در شمار آثار ممنوعه قرار داشته است. نادین گوردیمر در مجموع ۱۵ رمان، بیش از ۲۰۰ داستان کوتاه و نوشته های پژوهشی بی شمار از خود به جای گذاشته است.
گوردیمر در شهر کوچک اسپرینگز در ۵۰ کیلومتری ژوهانسبورگ از والدینی یهودی و مهاجر زاده شد. پدرش ساعت سازی از لیتوانی و مادرش اهل لندن بود. علاقه مندی او به نابرابری نژادی و اقتصادی تا حدی از والدینش نشأت گرفته بود. تجربهٔ پدرش به عنوان یک پناهندهٔ یهودی در روسیهٔ تزاری به شکل گیری هویت سیاسی نادین کمک کرد، با این که پدرش فعالیت خاصی در رابطه با سیاهان تحت جور رژیم آپارتاید نداشت. در عوض مادرش در مقابله با فقر و تبعیضی که سیاهان با آن مواجه بودند، دست به اقداماتی همچون تأسیس کودکستان برای کودکان سیاه پوست زد. او تجربه ای دست اول نیز از سرکوبی دولتی داشت، وقتی که پلیس برای ضبط نامه ها و یادداشت های روزانهٔ یک خدمت کار به خانه شان هجوم آورد.
گوردیمر نوشتن را بسیار زود آغاز کرد و اولین داستان هایش را در سال ۱۹۳۷ در ۱۵ سالگی منتشر کرد.در سال ۱۹۴۹ نخستین مجموعه داستان کوتاه خود را منتشر نمود.

نقل قول ها

نادین گوردیمر (۱۹۲۳-۲۰۱۴) نویسنده و فعال سیاسی اهل آفریقای جنوبی .
• « من معتقدم که وقتی آدم در زندگی تنهاست و دارد فکر می کند ، باز هم مخاطبِ افکارش فردِ خاصّی است.» ، برگرفته از «فنِّ داستان نویسی،ترجمۀ محسن سلیمانی ، نشر امیرکبیر،چاپ۶ ؛ص ۱۹۲ -> در مصاحبه با جنیکا هرویت
• « من واقعاً احساس می کنم که کار نویسنده معنی کردنِ زندگی است؛جستجو برای یافتنِ رگه هایی از نظم و منطق در بی نظمی ، سترونی و هرزگی عجیب و حیرت انگیزِ زندگی . همۀ هنرمندها سعی دارند زندگی را معنی کنند ... » ، برگرفته از «فنِّ داستان نویسی،ترجمۀ محسن سلیمانی ، نشر امیرکبیر،چاپ۶ ؛ص ۱۷۸ -> در مصاحبه با جنیکا هرویت


کلمات دیگر: