کلمه جو
صفحه اصلی

غلام کویتی پور

دانشنامه عمومی

غلامعلی کویتی پور (زاده ۱ اردیبهشت ۱۳۳۷ در خرمشهر) مداح و خواننده قطعات حماسی و مذهبی است.
مصاحبه رادیو فردا با غلام کویتی پور
یادداشت کویتی پور در سایت موسیقی ایرانیان در واکنش به جبهه گیری رسانه های داخلی بر ضد او؛ کویتی پور: به اسم رادیوی داخلی با من مصاحبه کردند اما صحبت هایم در رادیو فردا منعکس شد
به مناسبت ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی؛ پخش رایگان قطعه «عاشورا» با صدای غلام کویتی پور از موسیقی ایرانیان
غلامعلی کویتی پور در سال ۱۳۳۷ در خرمشهر به دنیا آمد. پدرش خرمشهری و مادرش اهل آبادان بود. از سال اول راهنمائی وارد رشته موسیقی شد و به خاطر صدای خوبش از طرف دبیرستان به پیشاهنگی معرفی می شود. برادر بزرگتر او مشوق وی در موسیقی بوده است. در سال ۱۳۵۶ به خوانندگی مذهبی روی آورد و در ایام محرم در مراسم عزاداری می خواند. در سال ۱۳۶۶ ازدواج می کند. وی در این باره می گوید: «پس از صحبتهای اولیه قرار شد خطبه عقدمان را حضرت امام (ره) بخواند ولی این مستلزم ماه ها و شاید سالها انتظار بود. تا اینکه در یک مراسم که داماد امام (ره) شرکت داشتند من این موضوع را مطرح کردم و وی به نوعی پارتی ما شد تا ما خدمت امام رسیدیم. خطبه عقد با مهریه ۵۰ هزار تومان در فضای معنوی خوانده شد. یادم هست که سید احمد آقا وکیل داماد بودند و امام هم وکیل عروس. آنجا آقای انصاری به امام گفتند آقای کویتی پور از حماسه سراهای جبهه ها هستند. امام (ره) که سرشان پایین بود به بنده نگاهی کردند و گفتند: خدا شما را حفظ کند».
کویتی پور از مداحان معروف در زمان جنگ ایران و عراق بود. از نوحه های معروف آن زمان می توان به «غریبانه»، «چنگ دل» و «دل پریشانم» اشاره کرد. نوحه «عمّه بابایم کجاست» یکی از زیباترین کارهای اوست که در محبوبیت و معروفیت وی نقش بسزایی داشت. همچنین وی به مناسبت آزادسازی خرمشهر نوحه حماسی معروف «ممد نبودی ببینی» را به یاد شهید محمد جهان آرا خواند. او خود را نه مداح بلکه حماسه خوان می داند.
کویتی پور علاوه بر خواندن تعداد زیادی نوحه و اشعار مذهبی و حماسی از جمله خوانندگانی است که در تولید و انتشار آثاری به قصد عزاداری محرم فعال بوده است.

نقل قول ها

غلام کویتی پور (۲۱ آوریل ۱۹۵۸، خرمشهر) حماسه خوان ایرانی است.
• «ملودی به تعریف من یعنی هر صوت و تصویر و اشارتی است که انسان را به تعالی برساند. ملودی فقط آهنگ نیست بلکه یک گل، برگ گیاه، دریا و حتی یک کلام ناب دارای ملودی هستند چرا که روح آدمی را به رستگاری می رساند.»


کلمات دیگر: