کلمه جو
صفحه اصلی

کلپوره

فرهنگ فارسی

نوعی گیاه طبی است در بم . علف تلخی است بیابانی

سرده‌ای از نعنائیان شامل علف‌ها یا درختچه‌هایی چندساله با برگ‌های صاف یا دندانه‌دار یا با بریدگی‌های عمیق و گل‌هایی در محور برگ‌های زبرین یا در گل‌آذین خوشه‌ای و جام گل با لولۀ کوتاه بی‌کرک و یک لبۀ زیرین پنج‌دندانه‌ا متـ . مریم‌نخودی germander


لغت نامه دهخدا

کلپوره. [ ک َ رَ / رِ] ( اِ ) نوعی گیاه طبی است در بم. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). علف تلخی است بیابانی. در گناباد خراسان برای معالجه درد شکم آن را می جوشانند و می خورند.

دانشنامه آزاد فارسی

کَلپوره
کَلپوره
با نام علمی Teucrium polium و به فارسی کلپورۀ همدانی یا مریم نخودی همدانی. گیاهی است علفی، پایا، پرشاخه به ارتفاع ۱۰ تا ۳۵ سانتی متر و دارای ظاهر سفیدپنبه ای. قسمت دارویی گیاه سرشاخه گلدار آن است. در نواحی باید، سواحل سنگلاخی و ماسه زارهای نواحی مختلف اروپا، منطقۀ مدیترانه، شمال افریقا و جنوب غربی آسیا ازجمله ایران می روید. سرشاخه های گلدار گیاه اثر مقوی، نیرودهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می کند. آن را در رفع سردرد، ضعف عمل دستگاه تغذیه، بیماری های دستگاه تناسلی ـ ادراری و تأخیر یا عدم وقوع قاعدگی به علت ضعف کلی، مؤثر می دانند.

فرهنگستان زبان و ادب

{Teucrium} [گیاهان دارویی] سرده ای از نعنائیان شامل علف ها یا درختچه هایی چندساله با برگ های صاف یا دندانه دار یا با بریدگی های عمیق و گل هایی در محور برگ های زبرین یا در گل آذین خوشه ای و جام گل با لولۀ کوتاه بی کرک و یک لبۀ زیرین پنج دندانه ا متـ . مریم نخود...

پیشنهاد کاربران

کلپوره
Teucrium polium
طبیعت: گرم
نامهای رایج: مریم نخودی
گیاهی است علفی با ساقه ئی 4 گوش برگهای آن متقابل با بریدگیهای ریز که معمولاً به سمت داخل بوده با دمبرگ کوتاه غالباً محتوی اسانس بوده گلها دوجنسی نامنظم لب بالایی جام را دارا نبوده ولب پایینی آن 5 قسمتی است وروی کاسه آن10 رگه دیده می شود. دارای4 پرچم وتخمدان دوبرچه ای دوخانه ای خامه آن ازرأس تخمدان منشا گرفته وغیرژینوبازیک است وذارای میوه چهارفندقه ای می باشد.
قسمت مورداستفاده سرشاخه های آن بوده که حاوی اسانس می باشد.

{خاصیت درمانی: ضداسپاسم ومسکنی قوی برای دردهای دستگاه گوارش
( Gastrointestinal antispasmodic )
{خانواده: نعناعیان ( Labiatae )

{اندام دارویی : قسمتهای هوایی گیاه.
{ترکیبات شیمیایی: اسانس ، ماده ای رزینی بنام توکریورزین ، تانن و. . . .
{خواص درمانی دیگر:
افزایش دهنده اشتها، کاهش دهنده قند خون .

{مقدار مصرف و روش تهیه:
سه نوبت درروز. درهرنوبت 1 قاشق مربا خوری ( 5 گرم ) ازگیاه را در یک لیوان آبجوش ریخته، پس ازگذشت 15 دقیقه آن را صاف کرده ونیم ساعت قبل ازغذا میل می نمایید.

{عوارض جانبی:
خشکی دهان. یبوست. افزایش یافتن تعداد ضربان قلب ( تاکی کاردی ) .
{مصرف دربارداری وشیردهی:
ممنوع است.

{موارد منع مصرف:
گلوکوم، هیپرتروفی پروستات، نارسائی قلبی. کبدی وکلیوی، اطفال زیر4 سال.
{ملاحظات:
دربیماران مصرف کننده داروهای کاهش دهنده قند خون، زیرنظرپزشک استفاده شود.


کلمات دیگر: