کلمه جو
صفحه اصلی

کوه سنگی

فرهنگ فارسی

نام دو کوه واقع در شمال غربی مشهد ( خراسان ) که در دامنه آنها استخر زیبایی است بطول ۱٠٠ و بعرض ۶٠ متر و در کنار استخر مهامنخانه نسبه بزرگی بناشده.

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۶°۱۶′۵۷٫۳۶″ شمالی ۵۹°۳۳′۴۲٫۸۱″ شرقی / ۳۶٫۲۸۲۶۰۰۰°شمالی ۵۹٫۵۶۱۸۹۱۷°شرقی / 36.2826000; 59.5618917
آرامگاه فردوسی
خواجه مراد
پارک خورشیدمشهد
کوهسنگی در داخل شهر مشهد و دومین مجموعه تفریحی، علمی، و پارک بزرگ (بعد از پارک جنگلی ملت) در شهر مشهد است. کوهسنگی شامل دو قله از قله های رشته کوه بینالود است. این پارک که مجموعه ای تلفیقی از آب، سنگ و سرسبزی و نور است، مورد استقبال و توجه زائران قرار دارد و یکی از زیباترین پارک های ساخته شده در ایران استکوهسنگی از طریق خیابانی وسیع و عریض و مشجر، موسوم به خیابان کوهسنگی، که تا ایستگاه راه آهن مشهد ادامه می یابد، به بدنه اصلی شهر مشهد متصل شده است. این خیابان تا سال ها، از خیابان های برتر کشور بود.
ساختمان موزهٔ بزرگ خراسان، با الگوبرداری از معماری کاخ کلات نادر، جلوه زیبایی به این مجموعه داده است. از آنجا که مشهد، پایتخت نادرشاه بود، مصالح مقبره او نیز از سنگ های سخت گرانیت کوهسنگی انتخاب شد.
متأسفانه در مجاورت پار ک کوهسنگی آسمان خراشهایی احداث شده است که بافت سنتی از بین رفته است و چهره ان را مخدوش نموده است.

دانشنامه آزاد فارسی

تفریحگاهی در جنوب غربی مشهد در انتهای خیابان دکتر شریعتی در دامنۀ کوه. در گذشته گورستان بود. در دورۀ رضاشاه پهلوی تبدیل به گردشگاه شد در تپه های آن ایوانی معروف به ایوان کوه سنگی است که سید ابراهیم رضوی، جد خاندان سادات رضوی، منسوب به امام رضا (ع)، و جمعی دیگر از قرن ۱۱ق در آن مدفون اند. از استخری بزرگ به طول ۱۰۰متر و عرض ۶۰ متر که در آن قایق سواری می شود، بلواری با چهار پیاده رو عریض و هشت ردیف درخت بلند، یک هتل و رستوران که در گذشته عمارتی ییلاقی بود، و زمین بازی کودکان تشکیل شده است. خیابان کوه سنگی زیباترین بلوار شهر مشهد است و استانداری خراسان در آن قرار دارد.


کلمات دیگر: