کلمه جو
صفحه اصلی

مونستر

دانشنامه عمومی

مونستر (به آلمانی: Münster) یکی از شهرهای بزرگ آلمان است که در ایالت نوردراین-وستفالن در ناحیه وستفالیا واقع شده است. شهر مونستر حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر مرکز بخش اداری مونسترلند است. این شهر در کنار رودخانه آآ قرار گرفته است.پرینزیپال مارکت   ساختمان مرکزی دانشگاه مونستر   یکی از ساختمان های دانشگاه مونستر   کلیسای جامع شهر مونستر   بیمارستان دانشگاه مونستر   ساختمان مرکزی بیمه LVM   ساختمان قدیمی شهرداری   ایستگاه قطار
شهر مونستر به عنوان اولین «شهر دوچرخهها در آلمان» محسوب می شود. این شهر هم چنین با داشتن یکی از بزرگ ترین دانشگاه ها و بیش از ۴۰ هزار دانشجو یکی از معروف ترین شهرهای دانشجویی آلمان است.
از آنجا که در سال ۱۶۴۸ معاهده صلحی در این شهر برای پایان دادن به جنگ سی ساله بسته شده، این شهر به شهر صلح مشهور است. هرچند که این جنگ سی سال طول کشید ولی درگیری آن سیصد سال دیگر ادامه داشت.
در سال ۷۹۳، شارلمانی، امپراتور فرانک ها، کشیشی بنام فریزیان لودگر را به عنوان میسیونر به این ناحیه گسیل داشت. این کشیش در ابتدا در مکان این شهر در کنار رودخانه آآ، یک صومعه ("monasterium") ساخت که نام این شهر از آن گرفته شده است. لودگر در سال ۸۰۵ از سوی کلیسای رم به مقام اسقفی رسید. جانشینان لودگر در طی هزار سال تا سال ۱۸۰۳ یکی از بزرگترین قدرت های مذهبی در امپراتوری مقدس روم را در مونستر ایجاد کردند.

دانشنامه آزاد فارسی

مونْسْتِر (Munster)
بنای قدیمی کاخ اسقفی باروک، شهری صنعتی در نورد راین ـ وستفالن، در شمال غربی آلمان، به فاصلۀ ۱۰۰کیلومتری شمال شرقی دوسلدورف و کنار آبراه دورتموند ـ اِمس، با ۲۶۹,۵۷۹ نفر جمعیت (۲۰۰۳). صنایع تولید سیم، سیمان، مواد شیمیایی، و فولاد و آبجوسازی دارد. قبلاً مرکز وستفالی بود. پیمان وستفالی، که به جنگ سی ساله پایان داد، هم زمان در ۱۶۴۸ در این شهر و اوسنابروک امضا شد. دانشگاه مونستر در ۱۷۷۳ تأسیس شد. بناهای قدیمی آن، از جمله کلیسای جامع و ساختمان شهرداری از قرن ۱۵م، در جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دیدند. مونستر در قرن ۹م اسقف نشین شد و شاهزاده ـ اسقف های آن تا ۱۸۰۳ بر این سرزمین پهناور حکومت کردند. موقعیت مونستر بر سر راه های قدیمی تجاری، آن را به عضو برجسته و مهم اتحادیۀ هانسایی تبدیل کرد. در ۱۸۱۴ ضمیمۀ پروس و ۱۸۱۶ مرکز وستفالی شد. این شهر در جنگ جهانی دوم خسارت شدیدی دید. برخی از بناهای قدیمی بر جا مانده در مونستر عبارت اند از کلیسای جامع (قرون ۱۲ و ۱۳م)، با تندیس های زیبای رومانسک و گوتیک؛ کلیسای بانوی ما از قرن ۱۴ با برج زیبای گوتیک؛ محراب قرن ۱۳م شهسواران یوحنای قدیس؛ و کاخ اسقفی باروک، که اکنون دانشگاه است.


کلمات دیگر: