کلمه جو
صفحه اصلی

قلعه سر

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان حومه بخش شاهپور شهرستان خوی واقع در ۷ هزار گزی خاور شاهپور و ۳۵٠٠ گزی شمال شوسه شاهپور برضائیه . موقع آن جلگه و معتدل مالاریایی است .

لغت نامه دهخدا

قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] (اِخ ) از دههای کجوراست . (ترجمه ٔ مازندران و استرآباد رابینو ص 147).


قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان پشتکوه سورتیجی بخش چهاردانگه ٔ شهرستان ساری ، واقع در 25000هزارگزی کیاسر و 600گزی شمال راه عمومی و مالرو کیاسر به دامغان . موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن سردسیری است . سکنه ٔ آن 825 تن است . آب آن از چشمه سار و محصول آن غلات ، لبنیات ، ارزن و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان شال و کرباس بافی است .راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان میان دورود بخش مرکزی شهرستان ساری ، واقع در9000گزی جنوب نکا. موقع جغرافیایی آن دامنه و هوای آن معتدل و مرطوب مالاریایی است . سکنه ٔ آن 810 تن است . آب آن از رودخانه ٔ نکا و محصول آن برنج ، پنبه ، غلات ، حبوبات ، کنجد، ابریشم و شغل اهالی زراعت وصنایع دستی زنان بافتن پارچه های ابریشمی و نخی است .سکنه ٔ آن در قراء اومال و بریجان برنج کاری مینماید.راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان نشتا شهرستان شهسوار، واقع در 15500گزی جنوب خاوری شهسوار و 2000گزی جنوب شوسه ٔ شهسوار به چالوس . موقع جغرافیایی آن دشت و هوای آن معتدل و مرطوب مالاریایی است . سکنه ٔ آن 110 تن است . آب آن از آزاررود و محصول آن برنج ، مرکبات و شغل اهالی زراعت است . راه مالرو دارد. آثار و ابنیه ٔ باستانی روی تپه های مجاور آبادی وجود دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


قلعه سر. [ ق َ ع َس َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش سلماس شهرستان خوی ، واقع در 7هزارگزی خاور سلماس و 3500گزی شمال شوسه ٔ سلماس به ارومیّه . موقع آن جلگه و معتدل مالاریایی است . سکنه ٔ آن 128 تن است . آب آن از رودخانه ٔ زولا و چشمه و محصول آن غلات ، حبوبات ، بزرک و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان جاجیم و جوراب بافی است . راه ارابه رو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) از دههای کجوراست. ( ترجمه مازندران و استرآباد رابینو ص 147 ).

قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان پشتکوه سورتیجی بخش چهاردانگه شهرستان ساری ، واقع در 25000هزارگزی کیاسر و 600گزی شمال راه عمومی و مالرو کیاسر به دامغان. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن سردسیری است. سکنه آن 825 تن است. آب آن از چشمه سار و محصول آن غلات ، لبنیات ، ارزن و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان شال و کرباس بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان میان دورود بخش مرکزی شهرستان ساری ، واقع در9000گزی جنوب نکا. موقع جغرافیایی آن دامنه و هوای آن معتدل و مرطوب مالاریایی است. سکنه آن 810 تن است. آب آن از رودخانه نکا و محصول آن برنج ، پنبه ، غلات ، حبوبات ، کنجد، ابریشم و شغل اهالی زراعت وصنایع دستی زنان بافتن پارچه های ابریشمی و نخی است.سکنه آن در قراء اومال و بریجان برنج کاری مینماید.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

قلعه سر. [ ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان نشتا شهرستان شهسوار، واقع در 15500گزی جنوب خاوری شهسوار و 2000گزی جنوب شوسه شهسوار به چالوس. موقع جغرافیایی آن دشت و هوای آن معتدل و مرطوب مالاریایی است. سکنه آن 110 تن است. آب آن از آزاررود و محصول آن برنج ، مرکبات و شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد. آثار و ابنیه باستانی روی تپه های مجاور آبادی وجود دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

قلعه سر. [ ق َ ع َس َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش سلماس شهرستان خوی ، واقع در 7هزارگزی خاور سلماس و 3500گزی شمال شوسه سلماس به ارومیّه. موقع آن جلگه و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 128 تن است. آب آن از رودخانه زولا و چشمه و محصول آن غلات ، حبوبات ، بزرک و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان جاجیم و جوراب بافی است. راه ارابه رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

قلعه سر می تواند به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد
قلعه سر (ساری)، روستایی در استان مازندران، شهرستان ساری
قلعه سر علیا، روستایی در استان مازندران، شهرستان نکا
قلعه سر (ساری). قلعه سر، روستایی است از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران ایران.
این روستا در دهستان پشتکوه قرار داشته و بر اساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۴۱۳نفر (۱۰۵خانوار) بوده است.
روستای قلعه سر در سرشماری سال ۱۳۹۰

گویش مازنی

/ghale sar/ از توابع میان دورود شهرستان ساری - از توابع نشتای عباس آباد ۳از توابع دهستان چهاردانگه ی سورتچی ساری

۱از توابع میان دورود شهرستان ساری ۲از توابع نشتای عباس آباد ...



کلمات دیگر: