کلمه جو
صفحه اصلی

عقیل اباد

فرهنگ فارسی

( عقیل آباد ) دهیست از دهستان قره کهریز بخش سربند شهرستان اراک در ۶ کیلومتری راه عمومی کوهستانی و سردسیر ۸۹۵ تن سکنه محصول غلات صیفی شغل زراعت و قالی بافی .
ده از دهستان قره کهریز بخش سربند شهرستان اراک

لغت نامه دهخدا

( عقیل آباد ) عقیل آباد. [ ع َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان قره کهریز، بخش سربند، شهرستان اراک. سکنه آن 895 تن است. آب آن از قنات و در فصل بهار از رود محلی و محصول آن غلات و صیفی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

دانشنامه عمومی

عقیل آباد. عقیل آباد (اراک)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است.
این روستا در دهستان سده قرار دارد و زبان آنها ترکی و فارسی می باشد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۵۷۱ نفر (۴۴۱خانوار) بوده است.

پیشنهاد کاربران

عقیل آباد ( اراک ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است. وستای عقیل آیاد یکی از روستاهای بخش مرکزی اراک است. این روستا در 12 کیلومتری اراک واقع شده است. عقیل آباد در منطقه ای گوهستانی قرار داشته و کوه سفید خانی یکی از بلندترین کوههای منطقه در قسمت غربی آن واقع است. عقیل آباد از آب و هوای بسیار مطبوعی برخوردار بوده و از نظر طبیعت یکی از بهترین طبیعت های منطقه است. عقیل آباد دارای حدود ۲۰۰۰ نفر جمعیت بوده که بخشی از جمعیت آن مهاجرانی هستند که در سال های اخیر به آنجا مهاجرت کرده اند. با توجه به آب و هوای بسیار منحصر بفرد آن در سالهای اخیر عده ای از مردم از اراک وتهران آنرا بعنوان تفریحگاه خود انتخاب کرده و ویلا های بسیار زیبا و بزرگی در آن مخصوصا دامنه کوه سفید خانی ساخته اند . زبا مردم روستا ترکی است . عقیل آباد دارای باغات انگور وسیعی است که در منطقه شرقی آن قرار دارد. شغل مردم آن کشاورزی و دامداری است ولی عده ی زیادی از مردم آن مخصوصا جوانان دارای شغل کچ کاری هستند که البته بیشتر آنان نیز در حال حاضر ساکن شهرهایی مانند تهران و شیراز هستند ولی رفت و آمد مداوم به روستا دارند.

با توجه به وضعیت اقلیمی و آب و هوایی و همچنین نزدیکی آن به شهر اراک و زیبایی های طبیعی آن دیدن و سرمایه گذاری در آن از مواردی است که مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
جمعیت
این روستا در دهستان سده قرار دارد و زبان آنها ترکی و فارسی می باشد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۵۷۱ نفر ( ۴۴۱خانوار ) بوده است. اما اکنون در سال ۱۳۹۸ دارای ۲۰۰۰ نفر جمعیت است که هرساله به دلیل جذب گردشگر به جمعیت این روستا اضافه می شود.

پیشینه و قدمت
این روستا حدود ۲۰۰ سال است که در همین منطقه فعلی بنیان نهاده است. البته برخی از بزرگان روستا معتقد هستند که پدران پیشینشان در منطقه ای دیگر زندگی می کردند ولی به دلیل برخی از مشکلات و اتفاقات به این منطقه مهاجرت کرده اند.

فیلم سازی
فیلم مش سیف الله و کوزه عسل با هنرمندی مرحوم مرتضی احمدی و مرحوم خانم پروین سلیمانی در این روستا تدوین شد که یک سریال بسیار زیبا بوده است.

انقلاب و جنگ تحمیلی
مردم روستای عقیل آباد با آغوش باز انقلاب اسلامی را پذیرفتند و به خاطر این انقلاب ۱۶ شهید جنگ تحمیلی و یک شهید مدافع حرم داده اند. شهید سردار یعقوبعلی صیدی دفاع مقدس و شهید اسد الله قربانی مدافع حرم این روستا بوده اند.

قنات قره کهریز
در سال ۱۲۱۰ در حکومت فتح علی شاه قاجار که توسط این پادشاه بقایای دو دولت افشاریه و زند به دست این پادشاه منقرض شد، وضع کشاورزی ایران رونق تازه ای گرفت و در این میان شخصی به نام علی محمد یزدی داماد حاج محمدیزدی به اتفاق همسرش کربلایی معصومه بنا به دعوت شاهزاده گوار و عقیل آباد از یزد برای حفرقنات به قره کهریز آمدند. این شخص باهوش و ذکاوتی که داشته بعد از پاکوبیدن به زمین و گوش بر روی زمین گذاشتن مسیر آبهای زیرزمینی را تشخیص داده و ایشان با استفاده از کارگران مُقَنی مشغول به حفر قنات قره کهریز می شوند. دهنه قنات به اندازه ای بوده که ارباب شاهزاده با اسب وارد قنات می شده است. . پس از تلاش های فراوان و گذشت زمان در انتهای قنات در مادرچاه به سنگی برخوردمیکنند که علی محمدیزدی کار را تعطیل می کند و اعلام می دارد که فردا کسی که جهت حفرچاه وارد می شود باید وصیت نامه خود را نوشته باشد. شخصی داوطلب جهت حفر آماده می شود و باکلنگ تیز بر صخره سنگ می کوبد، ولی فشار آب امانش نمیدهدو آب باسرعت تمام آن فرد را باخود می برد و جان خود را از دست می دهد. . و سرانجام آب گوارایی در قنات جاری می شود.

همسایگان
ضامنجان ( ضامنجان مرکز دهستان سده از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک در جنوب غربی اراک و همجوار با شهر اراک می باشد. یونسکو این روستا را به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی کرده است. )

گوار ( گَوار، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است. روستای گوار جمعیت ساکنی بالغ بر سه هزار و ۴۰۰ نفر دارد و با احتساب جمعت غیرساکن که اغلب به صورت فصلی به این روستا می آیند، جمعت گوار به مرز هشت هزار نفر نیز می رسد. این روستا براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲٬۶۸۲ نفر ( ۷۸۴خانوار ) بوده است. اهالی روستای گوار به لهجه ترکی محلی صحبت می کنند. بیشتر مردم این روستا به تهران مهاجرت کرده اند و به مشاغلی مانند گچ کاری مشغولند. )

با سلام بیشترازتاریخ عقیل انبارلویی مثال باغ بزرگ اربابی گون قله و آسیا ب ابی ووو


کلمات دیگر: