کلمه جو
صفحه اصلی

نیکولا تسلا

دانشنامه عمومی

نیکولا تسلا (به انگلیسی: Nikola Tesla) زاده ۱۰ ژوئیه ۱۸۵۶ در امپراتوری اتریش-مجارستان - متوفی ۷ ژانویه ۱۹۴۳ در نیویورک در ایالت نیویورک، مخترع، مهندس برق و مهندس مکانیک صربی الاصل آمریکایی است. وی بیشتر به دلیل سهمش در طراحی سیستم نوین برق رسانی براساس جریان متناوب (AC) شناخته می شود.تسلا از اینکه جریان متناوب برای اولین بار در صندلی الکتریکی به منظور اعدام قرار گرفت بسیار ناراحت بود. وی همچنین طراح تولید برق در آبشار نیاگارا نیز بود. به پاس خدمات وی یکای SI میدان مغناطیسی را با تسلا نشان می دهند.تسلا در ۲۳ سالگی   انتقال بیسیم برق و انرژی حین سخنرانی تسلا در ۱۸۹۱   نیکولا تسلا   مارک توین در آزمایشگاه تسلا   سکهٔ ۲۰ دیناری صربستانی که در سال ۲۰۰۶ زده شده است.   لامپ بیسیم تسلا
تسلا پیش از مهاجرت به آمریکا، در زمینهٔ مکالمه از راه دور و مهندسی برق تجاربی کسب کرده بود. وی در سال ۱۸۸۴ به ایالات متحدهٔ آمریکا مهاجرت کرد تا در شهر نیویورک برای توماس ادیسون مشغول به کار شود. تسلا پس از مدتی کوتاه با کمک حامیان مالی فعالیت مستقل خود را آغاز و با احداث آزمایشگاه ها و کارخانه هایی، اقدام به تولید طیف گسترده ای از محصولات الکتریکی کرد. حق امتیاز موتور القایی و ترانسفورماتور جریان متناوب که از اختراعات ثبت شدهٔ تسلا هستند، توسط جورج وستینگهاوس، که برای مدت کوتاهی نیز تسلا را به عنوان مشاور خود استخدام کرده بود، خریداری شد. فعالیت های تسلا در سال های آغازین توسعه توان الکتریکی همچنین منجر به وارد شدن او در اختلافات شرکتی بر سر اتخاذ جریان متناوب یا جریان مستقیم به عنوان استاندارد انتقال توان الکتریکی شد. از این اختلافات به نام جنگ جریان ها یاد می شود. لازم است ذکر شود که ایدهٔ جریان متناوب تسلا، نظریهٔ جریان مستقیم ادیسون را مغلوب کرد و یکی از بارزترین دلایل آن هم همین ترانسفورماتورها (مبدل های ولتاژ) بودند. با استفاده از جریان برق متناوب امکان تبدیل ولتاژهای مختلف به یکدیگر فراهم می شود که این برگ برندهٔ جریان متناوب بود.
تسلا امروزه مخترع رادیو و نیز «مخترع قرن بیستم» شمرده می شود.
تسلا حداقل در سه کشور، کرواسی، صربستان و ایالات متحده آمریکا به عنوان قهرمانی ملی مورد تجلیل است.

پیشنهاد کاربران

بزرگترین مخترع قرن که موفق به شناخت و برقراری ارتباط با جریان های الکتریکی و اختراعات بیشماری از وسایل و ابزار آلات الکترونیکی کرد و از او ایده ها و انگیزه های مفیدی مانا شده است و علاوه بر آن سبک زندگی این بزرگمهر کاربردی و منحصر به فرد بوده است و ما بیشتر زندگی مدرن مون مدیون خدمت وی و تمام دانشمندان عزیز جهان فارغ از نژاد و ملیت و . . . هستیم.
#از_بزرگان_الگو _بگیریم_نه _اینکه_آنهارا_اسطوره__ اینکه_آنهارا_اسطوره_بنامیم.


کلمات دیگر: