کلمه جو
صفحه اصلی

گلاسگو

فرهنگ فارسی

یکی از بندرهای معروف و بزرگ انگلستان واقع در اسکاتلند در کنار رودخانه [ کلاید ] . این بندر ۱٠۴۹۱٠٠ تن جمعیت دارد و مرکز بازرگانی و صنعت اسکاتلند میباشد . گلاسکو بندری فعال و پر رفت و آمد است و کارخانه های بزرگ کشتی سازی فلز سازی ماشین سازی بافندگی و شیمیایی دارد و در اطراف آن زغال سنگ و آهن استخراج میشود .

لغت نامه دهخدا

گلاسگو. [ گْلا / گ ِ گ ُ / ک ُ ] ( اِخ ) شهری است از اسکاتلند قلمروهای لانارک و رنفرو که در کنار کلاید واقع است و دارای 1084000 تن سکنه است. دانشگاه آن مشهور و بندری است با فعالیت و شهری است کاملاً تجارتی و صنعتی. اکوس ، دارای وضع و موقعیت مواد نفتی است و آهن در آنجا پیدا میشود.محل ساختن کشتیها و وسایل ماشینی و کتان بافی است.

دانشنامه عمومی

گلاسگو (به انگلیسی: Glasgow) بزرگ ترین شهر اسکاتلند و سومین شهر پرجمعیت در پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی است. این شهر در دوسوی رود کلاید توسعه یافته که از سمت غرب به اقیانوس اطلس شمالی می ریزد.
گیلی اسکاتلندی: Glaschu
NS590655
در قرن ۱۹ میلادی شهر گلاسگو به عنوان «دومین شهر بزرگ امپراتوری بریتانیا» شناخته می شده است. این شهر در سال ۱۹۹۰ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا و در سال ۱۹۹۹ به عنوان شهر برتر بریتانیا در معماری و طراحی برگزیده شده است. گلاسگو پس از لندن بزرگ ترین مرکز خرید بریتانیا است و مارک مشهوری مانند ورساچه اولین فروشگاه اختصاصی خود را در این شهر تأسیس کرده است. در سال ۲۰۱۴ میلادی، گلاسگو میزبان بازی های کشورهای همسود بریتانیا بود.
از اهالی گلاسگو همواره به عنوان یکی از صمیمی ترین مردم بریتانیا یاد می شود.

گلاسگو (ابهام زدایی). گلاسگو ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
دانشگاه گلاسگو در اسکاتلند
گلاسگو در اسکاتلند
گلاسگو، کنتاکی
گلاسگو، میزوری
گلاسکو نیز ممکن است نام مورد زیر باشد:

دانشنامه آزاد فارسی

گِلاسْگو (Glasgow)
گِلاسْگو
شهر و، با عنوان گلاسگو سیتی، ناحیهای در غرب مرکزی اسکاتلند، با ۱۷۶ کیلومتر مربع مساحت و ۱,۰۹۹,۴۰۰ نفر جمعیت. این ناحیه در ۱۹۹۵ از بخش عمدۀ زمین های شورای بخش گلاسگو در ناحیۀ استرسکلاید تشکیل شد. گلاسگو بزرگ ترین شهر از چهار شهر اسکاتلند، سومین شهر از لحاظ جذب توریست در بریتانیا، و چهارمین مرکز بزرگ تولیدی این کشور است. گلاسگو در دو سوی رود کلاید قرار گرفته و تپه ها آن را احاطه کرده اند. اقتصاد آن عمدتاً وابسته به بخش خدمات است؛ ۸۳ درصد از نیروی کار در این بخش اشتغال دارند. صنایع آن عبارت اند از علوم مهندسی، مواد شیمیایی، چاپ، الکترونیک، نساجی، و تولیدات صنعتی سبک. کلیسای جامع سنت مانگو، متعلق به قرن ۱۳م؛ پراوندز لردشیپ، قدیمی ترین بنای مسکونی شهر (۱۴۷۵)؛ و دانشگاه گلاسگو (تأسیس در ۱۴۵۱م) از مهم ترین بناهای آن محسوب می شوند. هنگام ورود سنت مانگو در قرن ۶م برای تبلیغ مسیحیت بین بریتون های استرسکلاید، ناحیۀ کلاید مسکونی بود. ویلیامِ شیردل در ۱۱۷۸م گلاسگو را به یک قصبۀ بارون نشین تبدیل کرد؛ شهر مزبور در زمان جیمز ششم در ۱۶۳۶ به شهر سلطنتی تبدیل شد. وحدت اسکاتلند و انگلستان در ۱۷۰۷، به رغم مخالفت اولیه، سبب رفاه روزافزون شهر شد. در قرن ۱۸ تجارت توتون، شکر، و پنبه با قارۀ امریکا بسیار مهم بود. تا ۱۷۷۵ ثروت و رفاه شهر درنتیجۀ تجارت خارجی به اوج رسید. انقلاب صنعتی قرن ۱۹ تأثیری شگرف بر شهر نهاد و صنعت کشتی سازیِ آن توسعه یافت. تا ۱۸۱۱، گلاسگو بزرگ ترین شهر بریتانیا پس از لندن بود. گلاسگو سه دانشگاه دارد، که قدیمی ترین آن ها دانشگاه گلاسگو نزدیک گیلمورهیل در وست اند واقع شده است. دو دانشگاه دیگر عبارت اند از دانشگاه استرسکلاید و دانشگاه کالِدونیایی گلاسگو. گلاسگو شهرت رود کلاید را به منزلۀ یکی از بزرگ ترین مراکز کشتی سازی جهان حفظ کرد. بسیاری از کشتی های مسافربری جهان در این شهر ساخته شده اند.


کلمات دیگر: